Meggle Meggle

Předchozí Další

Recepty

  • Veganské "Mascarpone" s ovocem a granolou (s MEGGLE Vegan Mascarpone)

    Ingredience (na veganské lívance): 1 hrnek špaldová mouka 1 lžíce cukru 2 lžičky kypřicího prášku Špetka soli 1 hrnek rostlinného mléka 2 lžíce rostlinného oleje (plus olej na smažení) 1 lžička jablečného octa nebo citronové šťávy Ingredience (na náplň): 1 balení (250g) MEGGLE Vegan Mascarpone 1 lžíce javorového sirupu (volitelně, na doslazení) Špetka vanilky (volitelně) Ingredience (na ovocnou omáčku): 200g čerstvého nebo mraženého ovoce (bobuloviny, maliny, jahody) 1-2 lžíce vody 1 lžička javorového sirupu (volitelně, podle sladkosti ovoce)

  • Veganské lasagne s cuketou a rajčaty

    Ingredience: Plátky lasagní (bez vajec) 2 cukety 1 plechovka (cca 400g) krájených rajčat 1 cibule 2 stroužky česneku 200g Vegan strouhaného sýra 200ml MEGGLE Vegan Creme na vaření olivový olej oregano bazalka sůl pepř

  • Veganská polévka z červené čočky

    Ingredience: 1 hrnek červené čočky 1 cibule 2 mrkve 2 stroužky česneku 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžička mleté papriky špetka chilli (volitelně) zeleninový vývar (cca 1 litr) 2 lžíce olivového oleje sůl pepř MEGGLE Vegan Creme na vaření (na ozdobu)

  • Veganské těstoviny s brokolicí a česnekovou omáčkou

    Ingredience: 300g čočkových těstovin 1 brokolice 4 stroužky česneku 200ml MEGGLE Vegan Creme na vaření 3 lžíce olivového oleje lahůdkové droždí (na posypání) sůl pepř

  • Větrník

    Ingredience: Na odpalované těsto: 250 ml vody 100 g másla (bezlaktózové) 150 g hladké mouky 4 vejce špetka soli Na karamelový krém: 100 g cukru krupice 500 ml mléka MEGGLE Lacto Free 2 žloutky 1 balíček vanilkového cukru 40 g kukuřičného škrobu 200 g másla (bezlaktózové) Na šlehačkovou náplň: 250 ml smetany ke šlehání MEGGLE Lacto Free ztužovač šlehačky (volitelně) moučkový cukr dle chuti Na karamelovou polevu: 100 g cukru krupice 1–2 lžíce vody 2 lžíce smetany ke šlehání MEGGLE Lacto Free 20 g másla (bezlaktózové)

  • Pink Latte

    Ingredience: Med 2 plž Šťáva z červené řepy 150 ml Mléko 600 ml Shot espressa

  • Lívancoví zajíčci

    Ingredience: 1 hrnek hladké mouky 2 lžíce cukru krupice 1 lžička prášku do pečiva Špetka soli 1 vejce 1 hrnek mléka MEGGLE (klasické nebo Lacto Free) 2 lžíce rozpuštěného másla (plus na smažení) Vyšlehaná smetana na šlehání MEGGLE Čerstvé ovoce (jahody, borůvky, maliny, banány)

  • Plněné mrkvičky

    Ingredience: 1 balení chlazeného listového těsta 1 vejce, rozšlehané (na potření) Semínka na posypání (sezamová, lněná, mák - volitelně) Na křenovou pěnu: 100 g čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia) 2-3 lžíce strouhaného křenu (množství upravte podle chuti) 1-2 lžíce vyšlehané šlehačky MEGGLE (pro krémovější konzistenci) Špetka soli a bílého pepře Čerstvé bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka - volitelně)

  • Velikonoční quiche

    Ingredience: Na těsto: 250 g hladké mouky 125 g studeného másla, nakrájeného na kostičky špetka soli 4-5 lžic studené vody Na náplň: 300-400 g čerstvého nebo mraženého špenátu 1 cibule, nakrájená nadrobno 2-3 stroužky česneku, prolisované 2 lžíce oleje nebo másla 150-200 g strouhaného sýra (např. čedar, gouda, ementál, nebo jejich kombinace) 3 vejce 200 ml smetany ke šlehání / lacto free smetany ke šlehání MEGGLE sůl a čerstvě mletý pepř špetka muškátového oříšku (volitelně)

  • Muffinoví beránci

    Ingredience na čokoládové muffiny: 180 g hladké mouky 40 g kakaa 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody špetka soli 150 g krystalového cukru 1 vejce 120 ml rostlinného oleje 240 ml podmáslí (nebo mléka s trochou citronové šťávy) 1 lžička vanilkového extraktu čokoládové kousky (volitelné) Ingredience na šlehačku ve tvaru beránků 500 ml smetany ke šlehání / lacto free smetany na šlehání MEGGLE 2-3 lžíce moučkového cukru (podle chuti) vanilkový extrakt (pár kapek) čokoládové hoblinky nebo mini čokoládové pecičky na oči růžové potravinářské barvivo (volitelné, na ouška)