Veganské rizoto s houbami
Ingredience:
- 1,5 hrnku rýže na rizoto (arborio, carnaroli)
- 300g čerstvých nebo sušených hub (sušené předem namoč)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 dcl bílého vína (volitelně)
- zeleninový vývar (cca 1 litr)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce MEGGLE Vegan Creme
- veganský parmazán (na posypání)
- petrželka
- sůl
- pepř

Postup:
- Na olivovém oleji orestuj nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidej na plátky nakrájené houby a restuj, dokud se neodpaří přebytečná voda a nezačnou hnědnout.
- Přidej rýži a krátce restuj, dokud zrna nezačnou být průhledná.
- Pokud používáš, přilij bílé víno a nech ho odpařit.
- Postupně přilévej horký zeleninový vývar za stálého míchání. Další dávku přidej, až se předchozí vsákne. Pokračuj, dokud rýže není "al dente" (na skus) a rizoto krémové (cca 20 minut).
- Odstav z ohně a vmíchej MEGGLE Vegan Creme, nasekanou petrželku, sůl a pepř podle chuti.
- Při podávání posyp veganským parmazánem.