Meggle Meggle

Předchozí Další

Veganské rizoto s houbami

Ingredience:

  • 1,5 hrnku rýže na rizoto (arborio, carnaroli)
  • 300g čerstvých nebo sušených hub (sušené předem namoč)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dcl bílého vína (volitelně)
  • zeleninový vývar (cca 1 litr)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce MEGGLE Vegan Creme
  • veganský parmazán (na posypání)
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Na olivovém oleji orestuj nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidej na plátky nakrájené houby a restuj, dokud se neodpaří přebytečná voda a nezačnou hnědnout.
  2. Přidej rýži a krátce restuj, dokud zrna nezačnou být průhledná.
  3. Pokud používáš, přilij bílé víno a nech ho odpařit.
  4. Postupně přilévej horký zeleninový vývar za stálého míchání. Další dávku přidej, až se předchozí vsákne. Pokračuj, dokud rýže není "al dente" (na skus) a rizoto krémové (cca 20 minut).
  5. Odstav z ohně a vmíchej MEGGLE Vegan Creme, nasekanou petrželku, sůl a pepř podle chuti.
  6. Při podávání posyp veganským parmazánem.