Meggle Meggle

Předchozí Další

O nás

Přestože je společnost MEGGLE v České republice svými produkty známá teprve od roku 1991, má za sebou dlouhou historii.

Její počátky se datují do roku 1887 v Bavorsku, kde vznikla v podhůří Alp jako rodinná výrobna sýru. V první polovině minulého století se postupně rozrůstala a zpracovávala mléko od stále většího počtu alpských zemědělců a farem. V padesátých letech se stala nadnárodní společností a začala se soustředit na export. Velký úspěch ji přinesl zejména výrobek bylinkové máslo, které představila jako první na světě. V roce 1977 otevírá pobočku až v dalekém Japonsku a v 90. letech expanduje do východní Evropy. Naše společnost MEGGLE s.r.o. byla založena v roce 1991 jako součást koncernu MEGGLE AG.

MEGGLE AG je mlékárenská zpracovatelská skupina společností se sídlem ve Wasserburg am Inn. Celosvětově skupina zaměstnává kolem 2 500 lidí a její obrat dosáhl v roce 2017 jedné miliardy eur. Koncern tvoří mlékárna Meggle Wasserburg GmbH & Co. KG, společnost MEGGLE Eastern Europe GmbH, společnost MEGGLE International GmbH a společnost MEGGLE-Pharma.

Společnost si zakládá na vysoké kvalitě svých produktů a jejich soustavných inovacích. K vlajkovým lodím patří zejména oblíbený Cottage Cheese v mnoha příchutích, ale také speciality jako Bylinkové máslo nebo nově představená proteinová řada výrobků Active Protein.

 

UDRŽITELNOST

Společnost se neustále soustředí na udržitelnost zdrojů a sociální odpovědnost. Udržení chodu velkého koncernu v současnosti znamená také soustředit se na uspokojování potřeb nejen současné, ale i příštích generací v oblasti kvality života a životní úrovně.

V praxi to znamená, že se nesoustředíme pouze na krátkodobé výsledky našich rozhodnutí, ale díváme se také na jejich dlouhodobé dopady z hlediska ekonomické životaschopnosti, šetrného využívání zdrojů a ochrany životního prostředí, zdraví našich dojnic a spokojenost našich zaměstnanců.