Quinoa salát s avokádovým Lacto Free dresinkem
Ingredience: 1 hrnek uvařené quinoy 1 avokádo (na kostičky) 1/2 salátové okurky (na kolečka) 10 cherry rajčátek (půlené) Hrst čerstvého koriandru nebo petrželky Šťáva z 1 citronu 2 lžíce olivového oleje Sůl, pepř dle chuti LF smetana na vaření
Smetanové těstoviny s medvědím česnekem
Ingredience: 500 g špagety (těstoviny) sůl smetana na vaření Lacto Free MEGGLE Na pesto: 50 g lískové oříšky blanšírované, nasucho opražené 50 g parmazán + navíc k podávání 1 svazek medvědí česnek (čerstvý) velký, omytý, nakrájený nahrubo 1 ks citron kůra + pár kapek šťávy 100 ml olivový olej panenský sůl pepř čerstvě mletý
Těstovinové mušle plněné cottage cheese
Ingredience: 1 MEGGLE Cottage cheese Natur těstoviny Conchiglie 1 mozzarella česnek cibule parmazán čerstvá bazalka cherry rajčata rajčatový protlak sůl pepř
Špenátové palačinky s Cottage Cheese a uzeným lososem
Na palačinky: 100 g čerstvého špenátu 75 g hladké celozrnné (nebo špaldové či pohankové) mouky 120 ml MEGGLE mléka 1 vejce 2 špetky soli trocha přepuštěného másla Náplň: 180 g MEGGLE Cottage Cheese Natur 2 lžíce tatarské omáčky 100 g uzeného lososa několik kapek šťávy z citrónu sekaný kopr Špenát, mouku, mléko, vejce a sůl důkladně rozmixujeme. Střední pánev si rozpálíme a pomažeme trochou přepuštěného másla. Z tohoto množství usmažíme zhruba 3 palačinky. Necháme je vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. V misce si smícháme MEGGLE Cottage Cheese Natur, tatarskou omáčku a šťávu z citrónu. Kdo má rád kopr, může jej do náplně přidat, nejen k uzené rybě se báječně hodí. Palačinky namažeme sýrovou směsí a poklademe plátky uzeného lososa. Nakonec palačinky zarolujeme a podáváme proříznuté napůl.
Mac & Cheese
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou
Alfredo pasta sauce
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou