Rýžová kaše s Cottage Cheese a ovocem
- 1 hrnek kulatozrnné rýže
- 1 hrnek vody
- 1 litr MEGGLE mléka
- 3 špetky soli
- 2 lžíce medu či čekankového sirupu
- MEGGLE Cottage Cheese Natur 180 g
- Sezónní ovoce dle chuti
- Ořechy dle chuti
Rýžová kaše trochu ztratila na popularitě. A přece byly doby, kdy patřila k oblíbeným dezertům královských panovníků i k dětským jídlům. Je výživná, zasytí a v neposlední řadě je zdravější než průmyslově vyráběné sladkosti.
Rýži vaříme se solí a jedním hrnkem vody 5 minut. Když je voda vstřebaná a rýže trochu nabobtná, přidáme asi půl litru MEGGLE mléka. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a mícháme. Podle potřeby stále po troškách přiléváme mléko. Když je rýže dostatečně měkká, měla by mít zároveň hustší konzistenci, odstavíme a osladíme. Podáváme s přimíchaným MEGGLE Cottage Cheese Natur, ovocem a ořechy.