Plněné mrkvičky
Ingredience: 1 balení chlazeného listového těsta 1 vejce, rozšlehané (na potření) Semínka na posypání (sezamová, lněná, mák - volitelně) Na křenovou pěnu: 100 g čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia) 2-3 lžíce strouhaného křenu (množství upravte podle chuti) 1-2 lžíce vyšlehané šlehačky MEGGLE (pro krémovější konzistenci) Špetka soli a bílého pepře Čerstvé bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka - volitelně)
Velikonoční quiche
Ingredience: Na těsto: 250 g hladké mouky 125 g studeného másla, nakrájeného na kostičky špetka soli 4-5 lžic studené vody Na náplň: 300-400 g čerstvého nebo mraženého špenátu 1 cibule, nakrájená nadrobno 2-3 stroužky česneku, prolisované 2 lžíce oleje nebo másla 150-200 g strouhaného sýra (např. čedar, gouda, ementál, nebo jejich kombinace) 3 vejce 200 ml smetany ke šlehání / lacto free smetany ke šlehání MEGGLE sůl a čerstvě mletý pepř špetka muškátového oříšku (volitelně)