Meggle Meggle

Předchozí Další

Slaný koláč z listového těsta

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Cottage Cheese, přírodní 180 g
  • Listové těsto 1 ks
  • Vajíčka 1-2 ks
  • Cherry rajčátka, olivy dle chuti

Na ozdobu:

  • Čerstvé bylinky

Příprava 

Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozválíme a položíme do kulaté koláčové formy (můžete použít i jiný tvar) vyložené papírem na pečení. Přečnívající těsto odstřihneme a vyplníme s ním okraje formy. Těsto jemně propícháme vidličkou a dáme péct na cca 5 min. V misce smícháme MEGGLE Cottage Cheese s vajíčkem a vlijeme na upečený korpus. Poklademe přepůlenými cherry rajčátky a olivami. Pečeme dalších 15 až 20 minut. Po vychladnutí krájíme na trojúhelníčky jako francouzský koláč „quiche“. Dozdobíme bylinkami.