Meggle Meggle

Předchozí Další

Muffiny s houbami

K přípravě potřebujeme 

  • Vejce 5 ks
  • Houska 4 ks
  • MEGGLE smetana na vaření 250 ml
  • Česnek 3 stroužky
  • MEGGLE máslo 3 lžíce
  • Houby 200 g
  • Čerstvá pažitka 1 lžíce
  • Tymián 1 špetka
  • Šalotka 2 ks
  • Sůl

Příprava 

Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a poté na menší kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Na rozehřáté pánvi necháme rozpustit máslo a osmažíme na něm cibulku. K ní pak přidáme houby a dusíme zhruba 10 minut. K houbám přidáme housky nakrájené na kostičky, přidáme smetanu a žloutky, špetku soli, tymián, nasekanou pažitku a prolisovaný česnek. Nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků. Formičky na muffiny vymažeme máslem, naplníme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 20 minut dozlatova.