Meggle Meggle

Předchozí Další

Plněné mrkvičky

Ingredience:

  • 1 balení chlazeného listového těsta
  • 1 vejce, rozšlehané (na potření)
  • Semínka na posypání (sezamová, lněná, mák - volitelně)

Na křenovou pěnu:

  • 100 g čerstvého sýra (např. Lučina, Philadelphia)
  • 2-3 lžíce strouhaného křenu (množství upravte podle chuti)
  • 1-2 lžíce vyšlehané šlehačky MEGGLE (pro krémovější konzistenci)
  • Špetka soli a bílého pepře
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka - volitelně)

Postup:

  1. Připravte těsto: Listové těsto rozložte na pracovní plochu. Pokud je příliš tlusté, můžete ho lehce rozválet.
  2. Vykrájejte tvary mrkviček: Pomocí nože nebo vykrajovátka vykrájejte z těsta podlouhlé trojúhelníky, které budou tvořit základ mrkviček. Můžete si pomoct šablonou ve tvaru mrkve.
  3. Vytvarujte mrkvičky: Každý trojúhelník lehce stočte do tvaru kornoutku nebo trubičky, špička by měla být uzavřená. Okraje k sobě jemně přitiskněte, aby se při pečení nerozlepily.
  4. Potřete a posypte: Vytvarované mrkvičky položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a pokud chcete, posypte semínky.
  5. Upečte: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C (horkovzdušná 160 °C) dozlatova, což by mělo trvat zhruba 12-15 minut. Nechte vychladnout.
  6. Připravte křenovou pěnu: V misce smíchejte čerstvý sýr, strouhaný křen, šlehačku, sůl a bílý pepř. Důkladně promíchejte. Ochutnejte a případně dochuťte více křenu nebo koření.
  7. Naplňte mrkvičky: Křenovou pěnu naplňte do cukrářského sáčku s tenkou špičkou (nebo můžete použít i pevnější mikrotenový sáček s ustřiženým rohem). Naplňte vychladlé mrkvičky křenovou pěnou.
  8. Ozdobte: Pokud chcete, můžete mrkvičky na konci ozdobit čerstvými bylinkami, které budou imitovat zelenou nať mrkve.