Alfredo pasta sauce
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou
K přípravě potřebujeme
- 500 ml Meggle smetany na vaření
- 180 g Meggle zakysané smetany
- 2 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 20 ks čerstvých tygřích krevet
- 600 g špaget značky (150g v syrovém stavu na osobu)
- 100 g tvrdého sýru
- 2 polévkové lžíce Meggle másla
- citron
- čerstvá hladkolistá petržel
- olivový olej
Příprava
Cibulku a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme v pánvi na másle. Přidáme smetanu a povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a do vzniklé omáčky přidáme nastrouhaný sýr.
Těstoviny uvaříme na „al dente“.
Krevety očistíme, zbavíme střívek a lehce osmahneme na pánvi na olivovém oleji s česnekem a chilli. Dochutíme čerstvou citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a solí.
Do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme s omáčkou a krevetami, zdobíme petrželí.
Kulinářský tip Petry Vindyšové
Nezapomeňte, že kreveta má střívka dvě - je potřeba je vyndat obě, abychom neměli jídlo zkažené nahořklou chutí.