Meggle Meggle

Předchozí Další

Alfredo pasta sauce

Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

K přípravě potřebujeme

  • 500 ml Meggle smetany na vaření
  • 180 g Meggle zakysané smetany
  • 2 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 20 ks čerstvých tygřích krevet
  • 600 g špaget značky (150g v syrovém stavu na osobu)
  • 100 g tvrdého sýru
  • 2 polévkové lžíce Meggle másla
  • citron
  • čerstvá hladkolistá petržel
  • olivový olej

Příprava

Cibulku a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme v pánvi na másle. Přidáme smetanu a povaříme. Přidáme zakysanou smetanu a do vzniklé omáčky přidáme nastrouhaný sýr.

Těstoviny uvaříme na „al dente“.

Krevety očistíme, zbavíme střívek a lehce osmahneme na pánvi na olivovém oleji s česnekem a chilli. Dochutíme čerstvou citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a solí.

Do pánve přidáme uvařené těstoviny a promícháme s omáčkou a krevetami, zdobíme petrželí.

Kulinářský tip Petry Vindyšové

Nezapomeňte, že kreveta má střívka dvě - je potřeba je vyndat obě, abychom neměli jídlo zkažené nahořklou chutí.