Meggle Meggle

Předchozí Další

Smetanové těstoviny s medvědím česnekem

Ingredience:

  • 500 g špagety (těstoviny)
  • sůl
  • smetana na vaření Lacto Free MEGGLE

Na pesto:

  • 50 g lískové oříšky blanšírované, nasucho opražené
  • 50 g parmazán + navíc k podávání
  • 1 svazek medvědí česnek (čerstvý) velký, omytý, nakrájený nahrubo
  • 1 ks citron kůra + pár kapek šťávy
  • 100 ml olivový olej panenský
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý

Postup:

  1. Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody podle návodu na obalu.
  2. Mezitím připravte pesto. Oříšky a parmazán dejte do mixéru a krátce promixujte. Přidejte medvědí česnek, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti. Mixujte, dokud nevznikne husté pesto.
  3. Uvařené těstoviny sceďte, vraťte zpátky do hrnce, přidejte pesto a MEGGLE Lacto Free smetanu, promíchejte a ihned servírujte. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.