Smetanové těstoviny s medvědím česnekem
Ingredience:
- 500 g špagety (těstoviny)
- sůl
- smetana na vaření Lacto Free MEGGLE
Na pesto:
- 50 g lískové oříšky blanšírované, nasucho opražené
- 50 g parmazán + navíc k podávání
- 1 svazek medvědí česnek (čerstvý) velký, omytý, nakrájený nahrubo
- 1 ks citron kůra + pár kapek šťávy
- 100 ml olivový olej panenský
- sůl
- pepř čerstvě mletý

Postup:
- Špagety dejte vařit do vroucí osolené vody podle návodu na obalu.
- Mezitím připravte pesto. Oříšky a parmazán dejte do mixéru a krátce promixujte. Přidejte medvědí česnek, citronovou kůru, pár kapek citronové šťávy a olivový olej. Osolte a opepřete podle chuti. Mixujte, dokud nevznikne husté pesto.
- Uvařené těstoviny sceďte, vraťte zpátky do hrnce, přidejte pesto a MEGGLE Lacto Free smetanu, promíchejte a ihned servírujte. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.