Meggle Meggle

Předchozí Další

Mac & Cheese

Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

​​​​Ingredience:

  • 600 g kolínek 
  • 4 polévková lžíce másla
  • 4 polévková lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 250 ml trvanlivého mléka plnotučného
  • 180 g zakysané smetany
  • 180 g Cottage cheese chilli
  • 200 g sýru cheddar
  • 100 g smetanového sýru
  • 4 plátky toustového chleba
  • 4 stroužky česneku
  • tymián
  • muškátový oříšek
  • pažitka

Příprava:

Bešamel připravíme tak, že máslo rozpustíme v pánvičce a vmícháme mouku, necháme zapražit. Až začne jíška zlátnout, doléváme mléko a smetanu, dokud nám nevznikne hustá kaše.

Do připraveného bešamelu dáme rozpustit krémový oba sýry, jako poslední vmícháme Cottage Cheese, lehce povaříme.

Osolíme a dochutíme tymiánem, muškátovým oříškem a sušeným česnekem.

Mezitím přivedeme osolenou vodu na kolínka k varu a necháme těstoviny uvařit ještě trošku méně, než na Al dente (na skus).

Toustovou drobenku si připravíme z usušených plátků toustového chleba, které rozmixujeme na strouhanku, vložíme do pánve a spojíme s rozpuštěným máslem, posekanou pažitkou a přidáme špetku soli a muškátového oříšku.

Uvařené těstoviny promícháme s bešamelem, vložíme do zapékací mísy, vymazané máslem a posypeme toustovou drobenkou. Pečeme 15 – 20 minut při 180 °C.

Kulinářský tip Petry Vindyšové

Kdo má rád svěží chutě jako já, nechť přidá do směsi na drobenku pár lžiček citronové šťávy - celý pokrm tak dostane příjemně svěží chuť.