Mac & Cheese
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

Ingredience:
- 600 g kolínek
- 4 polévková lžíce másla
- 4 polévková lžíce hladké mouky
- 250 ml smetany na vaření
- 250 ml trvanlivého mléka plnotučného
- 180 g zakysané smetany
- 180 g Cottage cheese chilli
- 200 g sýru cheddar
- 100 g smetanového sýru
- 4 plátky toustového chleba
- 4 stroužky česneku
- tymián
- muškátový oříšek
- pažitka
Příprava:
Bešamel připravíme tak, že máslo rozpustíme v pánvičce a vmícháme mouku, necháme zapražit. Až začne jíška zlátnout, doléváme mléko a smetanu, dokud nám nevznikne hustá kaše.
Do připraveného bešamelu dáme rozpustit krémový oba sýry, jako poslední vmícháme Cottage Cheese, lehce povaříme.
Osolíme a dochutíme tymiánem, muškátovým oříškem a sušeným česnekem.
Mezitím přivedeme osolenou vodu na kolínka k varu a necháme těstoviny uvařit ještě trošku méně, než na Al dente (na skus).
Toustovou drobenku si připravíme z usušených plátků toustového chleba, které rozmixujeme na strouhanku, vložíme do pánve a spojíme s rozpuštěným máslem, posekanou pažitkou a přidáme špetku soli a muškátového oříšku.
Uvařené těstoviny promícháme s bešamelem, vložíme do zapékací mísy, vymazané máslem a posypeme toustovou drobenkou. Pečeme 15 – 20 minut při 180 °C.
Kulinářský tip Petry Vindyšové
Kdo má rád svěží chutě jako já, nechť přidá do směsi na drobenku pár lžiček citronové šťávy - celý pokrm tak dostane příjemně svěží chuť.