Špenátové palačinky s Cottage Cheese a uzeným lososem
Na palačinky:
- 100 g čerstvého špenátu
- 75 g hladké celozrnné (nebo špaldové či pohankové) mouky
- 120 ml MEGGLE mléka
- 1 vejce
- 2 špetky soli
- trocha přepuštěného másla
Náplň:
- 180 g MEGGLE Cottage Cheese Natur
- 2 lžíce tatarské omáčky
- 100 g uzeného lososa
- několik kapek šťávy z citrónu
- sekaný kopr
Špenát, mouku, mléko, vejce a sůl důkladně rozmixujeme. Střední pánev si rozpálíme a pomažeme trochou přepuštěného másla. Z tohoto množství usmažíme zhruba 3 palačinky. Necháme je vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. V misce si smícháme MEGGLE Cottage Cheese Natur, tatarskou omáčku a šťávu z citrónu. Kdo má rád kopr, může jej do náplně přidat, nejen k uzené rybě se báječně hodí. Palačinky namažeme sýrovou směsí a poklademe plátky uzeného lososa. Nakonec palačinky zarolujeme a podáváme proříznuté napůl.