Meggle Meggle

Předchozí Další

Špenátové palačinky s Cottage Cheese a uzeným lososem

Na palačinky:

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 75 g hladké celozrnné (nebo špaldové či pohankové) mouky
  • 120 ml MEGGLE mléka
  • 1 vejce
  • 2 špetky soli
  • trocha přepuštěného másla

Náplň:

  • 180 g MEGGLE Cottage Cheese Natur 
  • 2 lžíce tatarské omáčky
  • 100 g uzeného lososa
  • několik kapek šťávy z citrónu
  • sekaný kopr

Špenát, mouku, mléko, vejce a sůl důkladně rozmixujeme. Střední pánev si rozpálíme a pomažeme trochou přepuštěného másla. Z tohoto množství usmažíme zhruba 3 palačinky. Necháme je vychladnout.

Mezitím si připravíme náplň. V misce si smícháme MEGGLE Cottage Cheese Natur, tatarskou omáčku a šťávu z citrónu. Kdo má rád kopr, může jej do náplně přidat, nejen k uzené rybě se báječně hodí. Palačinky namažeme sýrovou směsí a poklademe plátky uzeného lososa. Nakonec palačinky zarolujeme a podáváme proříznuté napůl.