Meggle Meggle

Předchozí Další

Veganská polévka z červené čočky

Ingredience:

  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • špetka chilli (volitelně)
  • zeleninový vývar (cca 1 litr)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • MEGGLE Vegan Creme na vaření (na ozdobu)

Postup:

  1. Na olivovém oleji orestuj nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Přidej prolisovaný česnek a krátce orestuj.
  2. Přidej červenou čočku, rajčatový protlak, mletou papriku a chilli (pokud používáš). Krátce promíchej.
  3. Zalij zeleninovým vývarem, osol a opepři. Přiveď k varu a vař, dokud čočka nezměkne (cca 20-25 minut).
  4. Polévku rozmixuj tyčovým mixérem dohladka. Pokud je příliš hustá, přidej trochu vývaru.
  5. Podávej ozdobenou lžící MEGGLE Vegan Creme na vaření.