Veganská polévka z červené čočky
Ingredience:
- 1 hrnek červené čočky
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté papriky
- špetka chilli (volitelně)
- zeleninový vývar (cca 1 litr)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- MEGGLE Vegan Creme na vaření (na ozdobu)

Postup:
- Na olivovém oleji orestuj nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Přidej prolisovaný česnek a krátce orestuj.
- Přidej červenou čočku, rajčatový protlak, mletou papriku a chilli (pokud používáš). Krátce promíchej.
- Zalij zeleninovým vývarem, osol a opepři. Přiveď k varu a vař, dokud čočka nezměkne (cca 20-25 minut).
- Polévku rozmixuj tyčovým mixérem dohladka. Pokud je příliš hustá, přidej trochu vývaru.
- Podávej ozdobenou lžící MEGGLE Vegan Creme na vaření.