Čokoládová avokádová pěna
Ingredience:
- 2 zralá avokáda
- 1/2 šálku kakaového prášku (neslazeného)
- 1/4 šálku rostlinného mléka (mandlové, sójové, ovesné...)
- 1/4 šálku javorového sirupu nebo datlové pasty (podle chuti)
- 1 lžička vanilkového extraktu (volitelně)
- Špetka soli (volitelně)
- MEGGLE Vegan Topping, čerstvé ovoce, nasekané ořechy nebo kokosové hobliny na ozdobu (volitelně)

Postup:
- Avokáda rozpůlte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužinu do mixéru.
- Přidejte kakaový prášek, rostlinné mléko, javorový sirup (nebo datlovou pastu), vanilkový extrakt (pokud používáte) a špetku soli.
- Mixujte dohladka, dokud nezískáte krémovou a hladkou pěnu. Občas zastavte mixér a stáhněte směs ze stěn, aby se vše dobře promíchalo.
- Ochutnejte a případně doslaďte nebo přidejte více kakaa podle své preference.
- Pěnu rozdělte do malých misek nebo skleniček.
- Dejte vychladit do lednice alespoň na 30 minut, aby ztuhla.
- Před podáváním ozdobte, MEGGLE Vegan Toppingem čerstvým ovocem, nasekanými ořechy nebo kokosovými hoblinami.