Meggle Meggle

Předchozí Další

Čokoládová avokádová pěna

Ingredience:

  • 2 zralá avokáda
  • 1/2 šálku kakaového prášku (neslazeného)
  • 1/4 šálku rostlinného mléka (mandlové, sójové, ovesné...)
  • 1/4 šálku javorového sirupu nebo datlové pasty (podle chuti)
  • 1 lžička vanilkového extraktu (volitelně)
  • Špetka soli (volitelně)
  • MEGGLE Vegan Topping, čerstvé ovoce, nasekané ořechy nebo kokosové hobliny na ozdobu (volitelně)

Postup:

  1. Avokáda rozpůlte, vyjměte pecku a lžící vydlabejte dužinu do mixéru.
  2. Přidejte kakaový prášek, rostlinné mléko, javorový sirup (nebo datlovou pastu), vanilkový extrakt (pokud používáte) a špetku soli.
  3. Mixujte dohladka, dokud nezískáte krémovou a hladkou pěnu. Občas zastavte mixér a stáhněte směs ze stěn, aby se vše dobře promíchalo.
  4. Ochutnejte a případně doslaďte nebo přidejte více kakaa podle své preference.
  5. Pěnu rozdělte do malých misek nebo skleniček.
  6. Dejte vychladit do lednice alespoň na 30 minut, aby ztuhla.
  7. Před podáváním ozdobte, MEGGLE Vegan Toppingem čerstvým ovocem, nasekanými ořechy nebo kokosovými hoblinami.