Veganské "Mascarpone" s ovocem a granolou (s MEGGLE Vegan Mascarpone)
Ingredience (na veganské lívance):
- 1 hrnek špaldová mouka
- 1 lžíce cukru
- 2 lžičky kypřicího prášku
- Špetka soli
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 2 lžíce rostlinného oleje (plus olej na smažení)
- 1 lžička jablečného octa nebo citronové šťávy
Ingredience (na náplň):
- 1 balení (250g) MEGGLE Vegan Mascarpone
- 1 lžíce javorového sirupu (volitelně, na doslazení)
- Špetka vanilky (volitelně)
Ingredience (na ovocnou omáčku):
- 200g čerstvého nebo mraženého ovoce (bobuloviny, maliny, jahody)
- 1-2 lžíce vody
- 1 lžička javorového sirupu (volitelně, podle sladkosti ovoce)

Postup:
- Příprava ovocné omáčky: Stejně jako v předchozím receptu, ovoce dej do malého hrnce s vodou a javorovým sirupem (pokud používáš). Přiveď k mírnému varu a vař, dokud ovoce nezměkne a omáčka nezhoustne. Můžeš ji rozmačkat vidličkou nebo rozmixovat. Udržuj teplou.
- Příprava lívancového těsta: V míse smíchej suché ingredience (mouku, cukr, kypřicí prášek, sůl).
- V jiné míse smíchej mokré ingredience (rostlinné mléko, rostlinný olej, jablečný ocet nebo citronovou šťávu).
- Přilij mokré ingredience k suchým a promíchej jen tak, aby se spojily.
- Rozpal pánev s trochou rostlinného oleje na středním ohni. Nalij na pánev těsto (cca 2-3 lžíce na lívanec) a smaž z obou stran dozlatova (cca 2-3 minuty z každé strany).
- Příprava náplně: MEGGLE Vegan Mascarpone dej do misky. Pokud chceš, můžeš ho dosladit javorovým sirupem nebo přidat vanilku a lehce promíchat.
- Sestavení snídaně: Hotové lívance můžeš potřít veganským mascarpone a přelít ovocnou omáčkou, nebo můžeš dva lívance spojit vrstvou mascarpone a poté přelít omáčkou.