Meggle Meggle

Předchozí Další

Recepty

  • Recepty do skleničky

    Skleničkové dezerty jsou miniaturní verzí oblíbeného anglického trifle, jehož příprava spočívá v postupném vrstvení jednotlivých ingrediencí. Výborně chutnají, jsou krásné na pohled a hotové během chvilky. Každý dezert má tři základní vrstvy: suchý základ (sušenky, piškoty, dortový korpus), krémovou část (zakysaná smetana, jogurt, mascarpone) a ovocnou vrstvu. Smetanová pěna s fíky Dezerty do skleničky mohou ale plnit i funkci předkrmu. Nabízíme vám velmi zajímavou slanou variantu, Smetanovou pěnu s fíky a prosciuttem. 4 porce, příprava: 15 minut Ingredience: 100 g loupaných lískových oříšků 5 lžic fíkové marmelády 100 ml MEGGLE smetany ke šlehání 2 špetky soli 1 čerstvý fík 4 plátky sušené šunky Oříšky nasekejte najemno (pár jich nechte nasekaných nahrubo na ozdobu). Pak je nasucho opečte na pánvi, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout a rozdělte do skleniček. Na oříšky lžící nandejte fíkovou marmeládu a dotuha vyšlehanou šlehačku. Umytý fík rozčtvrťte a dejte navrch spolu se sušenou

  • Špenátové palačinky s Cottage Cheese a uzeným lososem

    Na palačinky: 100 g čerstvého špenátu 75 g hladké celozrnné (nebo špaldové či pohankové) mouky 120 ml MEGGLE mléka 1 vejce 2 špetky soli trocha přepuštěného másla Náplň: 180 g MEGGLE Cottage Cheese Natur 2 lžíce tatarské omáčky 100 g uzeného lososa několik kapek šťávy z citrónu sekaný kopr Špenát, mouku, mléko, vejce a sůl důkladně rozmixujeme. Střední pánev si rozpálíme a pomažeme trochou přepuštěného másla. Z tohoto množství usmažíme zhruba 3 palačinky. Necháme je vychladnout. Mezitím si připravíme náplň. V misce si smícháme MEGGLE Cottage Cheese Natur, tatarskou omáčku a šťávu z citrónu. Kdo má rád kopr, může jej do náplně přidat, nejen k uzené rybě se báječně hodí. Palačinky namažeme sýrovou směsí a poklademe plátky uzeného lososa. Nakonec palačinky zarolujeme a podáváme proříznuté napůl.

  • Chlebíček s Cottage Cheese, parmskou šunkou a fíky

    Chlebíček s Cottage Cheese, parmskou šunkou a fíky

  • Veganský Red Velvet Cake

    Těsto: 2 a 1/2 hrnečku hladké mouky 1 a 1/2 hrnečku cukru 2 lžíce kakaa 2 lžíce jedlé sody anebo prášku do pečiva 1 lžičky soli 1 a 1/3 hrnečku rostlinného nápoje (rostlinné alternativy mléka) 2/3 hrnečku oleje 1/4 hrnečku jablečného octa 1 lžičku vanilkového extraktu červené potravinářské barvivo bez použití karmínu Krém: 400 ml rostlinného nápoje (rostlinné alternativy mléka) 20 g pudingového prášku 300 g bílé čokolády 750 g MEGGLE Veganského krému 300 g malin ovoce na ozdobu

  • Smetanová svačinka do skleničky

    Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

  • Kynuté koláče plněné Cottage Cheese

    Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou