Meggle Meggle

Předchozí Další

Recepty do skleničky

Skleničkové dezerty jsou miniaturní verzí oblíbeného anglického trifle, jehož příprava spočívá v postupném vrstvení jednotlivých ingrediencí. Výborně chutnají, jsou krásné na pohled a hotové během chvilky. Každý dezert má tři základní vrstvy: suchý základ (sušenky, piškoty, dortový korpus), krémovou část (zakysaná smetana, jogurt, mascarpone) a ovocnou vrstvu. 

Smetanová pěna s fíky

Dezerty do skleničky mohou ale plnit i funkci předkrmu. Nabízíme vám velmi zajímavou slanou variantu, Smetanovou pěnu s fíky a prosciuttem.

4 porce, příprava: 15 minut

Ingredience: 

100 g loupaných lískových oříšků
5 lžic fíkové marmelády
100 ml MEGGLE smetany ke šlehání
2 špetky soli
1 čerstvý fík
4 plátky sušené šunky

Oříšky nasekejte najemno (pár jich nechte nasekaných nahrubo na ozdobu). Pak je nasucho opečte na pánvi, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout a rozdělte do skleniček. Na oříšky lžící nandejte fíkovou marmeládu a dotuha vyšlehanou šlehačku. Umytý fík rozčtvrťte a dejte navrch spolu se sušenou šunkou na ozdobu. Posypte odloženými oříšky.

Náš TIP: Místo fíků velmi dobře poslouží i žlutý (medový) meloun, marmeládu v tom případě ale vyměňte za hrušková povidla.

Overnight oats

Objevte kouzlo overnight oats. Připravit si ji můžete klidně před tím, než jdete spát, zabere vám to jen deset minut. Testujte různá mléka, různé ovoce, semínka i oříšky. I snídaně může být jedna velká zábava.

4 porce, příprava: 20 minut

Ingredience: 

120 g jemně mletých ovesných vloček
200 ml MEGGLE mléka
1 lžíce chia semínek
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce strouhaného kokosu
1 lžíce medu
hrst malin

V míse smíchejte vločky s mlékem, chia semínky, vanilkovým extraktem, kokosem, medem a malinami. Směs rozdělte do dvou skleniček a nechte přes noc v lednici. Ráno už jen přidejte čerstvé maliny nahoru.