Veganský Red Velvet Cake
Těsto:
- 2 a 1/2 hrnečku hladké mouky
- 1 a 1/2 hrnečku cukru
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce jedlé sody anebo prášku do pečiva
- 1 lžičky soli
- 1 a 1/3 hrnečku rostlinného nápoje (rostlinné alternativy mléka)
- 2/3 hrnečku oleje
- 1/4 hrnečku jablečného octa
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- červené potravinářské barvivo bez použití karmínu
Krém:
- 400 ml rostlinného nápoje (rostlinné alternativy mléka)
- 20 g pudingového prášku
- 300 g bílé čokolády
- 750 g MEGGLE Veganského krému
- 300 g malin
- ovoce na ozdobu
V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience, v druhé všechny mokré.
Suché ingredience poté vmíchejte do mokrých a vytvořte těsto, které vložte do předem vymazané a vysypané formy.
Pečte na 180 ℃ přibližně 50 minut. Korpus je hotový až tehdy, když do něj píchnete špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Pokud se těsto lepí, nechte ho ještě
5–10 minut péct. Hotový korpus vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Krém si připravíte tak, že do hrnce nalijete rostlinný nápoj, cukr, pudinkový prášek a uvaříte puding. Do horkého nalámejte bílou čokoládu, nechte rozpustit a hmotu vychladnout.
V míse vyšleháme MEGGLE Veganský krém společně s vychladnutým pudinkem a můžete začít plnit korpus. Korpus si překrojíme na tři rovnoměrné části a plníme připraveným krémem, na každou vrstvu dáme maliny podle chuti. Krém si ponecháme i na vrchní část dortu a libovolně ozdobíme ovocem a jedlými květy.