Meggle Meggle

Předchozí Další

Veganský Red Velvet Cake

Těsto:

  • 2 a 1/2 hrnečku hladké mouky
  • 1 a 1/2 hrnečku cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce jedlé sody anebo prášku do pečiva
  • 1 lžičky soli
  • 1 a 1/3 hrnečku rostlinného nápoje (rostlinné alternativy mléka)
  • 2/3 hrnečku oleje
  • 1/4 hrnečku jablečného octa
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • červené potravinářské barvivo bez použití karmínu

Krém:

  • 400 ml rostlinného nápoje (rostlinné alternativy mléka)
  • 20 g pudingového prášku
  • 300 g bílé čokolády
  • 750 g MEGGLE Veganského krému
  • 300 g malin
  • ovoce na ozdobu

V jedné míse smíchejte všechny suché ingredience, v druhé všechny mokré.
Suché ingredience poté vmíchejte do mokrých a vytvořte těsto, které vložte do předem vymazané a vysypané formy.

Pečte na 180 ℃ přibližně 50 minut. Korpus je hotový až tehdy, když do něj píchnete špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Pokud se těsto lepí, nechte ho ještě
5–10 minut péct. Hotový korpus vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Krém si připravíte tak, že do hrnce nalijete rostlinný nápoj, cukr, pudinkový prášek a uvaříte puding. Do horkého nalámejte bílou čokoládu, nechte rozpustit a hmotu vychladnout.

V míse vyšleháme MEGGLE Veganský krém společně s vychladnutým pudinkem a můžete začít plnit korpus. Korpus si překrojíme na tři rovnoměrné části a plníme připraveným krémem, na každou vrstvu dáme maliny podle chuti. Krém si ponecháme i na vrchní část dortu a libovolně ozdobíme ovocem a jedlými květy.