Meggle Meggle

Předchozí Další

Smetanová svačinka do skleničky

Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

Ingredience na granolu:

  • 1/2 hrnku vlašské ořechy
  • 1/2 hrnku loupané lískové ořechy
  • 1/2 hrnku mandle
  • 1/2 hrnku slunečnicová semínka
  • 2 lžíce máku
  • 3 lžíce chia semínek
  • Med

Ingredience na crumble:

  • 200 g Meggle másla
  • 180 g hladké mouky
  • 20 g tmavého kakaa
  • 150 g třtinového cukru

Ingredience na krém:

  • 4 kelímky Meggle zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce agáve sirupu
  • čerstvé ovoce na zdobení

Příprava:

Granolu připravíme tak, že oříšky a semínka vložíme na plech, vyložený pečícím papírem a zakapeme medem. Pečeme na 170 °C cca 10 - 15 minut. Necháme vychladnout a následně posekáme v sekáčku. 

Crumble připravíme tak, že v robotu zpracujeme mouku, máslo, kakao a sůl na drobenku, vložíme do pekáčku a pečeme na 170 °C cca 15-20 minut (hlídáme podle vůně). Po upečení rozdrtíme nadrobno.

Zakysanou smetanu ochutíme sirupem a začneme postupně vrstvit spolu s granolou, crumble a čerstvým ovocem do skleniček. Necháme vychladit v lednici.

Kulinářský tip Petry Vindyšové

Nebojte se crumble zlehka osolit - obecně se ve sladkých pokrmech často vyskytuje sůl, aby podtrhla chuť.