Karamelové Éclairky
Ingredience na těsto:
- 250 ml Meggle Creme patisserie neslazená
- 200 g hladké mouky
- 100 ml vody
- 70 g másla nebo rostlinného tuku
- 3 vejce
- 1/2 čajové lžičky soli
Ingredience na krém:
- 250 ml Meggle Creme Dual 25 % 1 l
- 125 g krystalového cukru
- 200 g hořké čokolády
- 50 g tuku do polevy
Příprava:
Nejprve si připravíme karamelovou šlehačku. Cukr dáme do hrnce na slabý plamen a roztopíme jej. Potom do něj opatrně přilijeme Meggle Creme Dual 25 %. Karamel se v tomto okamžiku srazí, za občasného míchání jej však postupně rozpustíme.
Karamelovou tekutou šlehačku dáme do chladničky a necháme řádně vychladit.
Na odpalované tyčinky dáme do hrnce Meggle Creme patisserie, vodu, sůl a za občasného míchání přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny nasypeme mouku a vařečkou rychle mícháme, dokud se z těsta neudělá lepkavá koule a těsto se odpaluje od okrajů hrnce. Odstavíme a dáme vychladnout.
Do vychladlého těsta po jednom zašleháme vejce. Vznikne nám lepkavá polo hustá směs, kterou naplníme do zdobícího sáčku s hvězdicovitou špičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme tyčinky vysoké asi 10 cm.
Tyčinky na plechu postříkáme vodou a dáme péct. Pečeme pří 200 °C 20 minut, poté pootevřeme dvířka trouby, tyčinky poposuneme vařečkou a dopékáme ještě asi 5-8 minut do zlatohněda.
Vychladlé tyčinky rozřízneme vodorovně. Vrchní část éclairek namáčíme v čokoládové polevě, spodní plníme karamelovou šlehačkou, kterou jsme po důkladném vychladnutí vyšlehali mixérem. Čokoládovou polovinu pak klademe na naplněnou éclairku.
TIP: Karamelovou šlehačku si můžete připravit i den předem. Důležité je, aby se řádně vychladila (minimálně 2-3h) a šlehala se až po vychlazení.