Kynuté koláče plněné Cottage Cheese
Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou
Ingredience na těsto:
- 20 g droždí
- 200 ml trvanlivého mléko plnotučného
- 100 ml smetany na vaření
- 50 g cukru
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 60 g másla
- ½ čajové lžičky soli
- citronová kůra z 1/2 citronu
- 1 žloutek
Ingredience na náplň:
- 250 g Cottage Cheese přírodní
- 10 ks jahod
- 1 žloutek
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
Ingredience na drobenku:
- 50 g másla
- 50 g cukru krupice
- 50 g polohrubé mouky
Příprava:
Přípravu začneme kváskem odměříme si 150 ml mléka a zahřejeme na velmi mírnou teplotu (nesmí být horké to by droždí nezačalo vůbec reagovat), droždí smícháme s lžící cukru a poté zalijeme mlékem, promícháme, zašleháme s lžící hladké mouky. Přikryjeme a necháme odpočinout v teple.
Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami. Hněteme 20 minut v robotu a poté necháme ještě kynout alespoň hodinu. Poté těsto vyválíme na cca 1 cm silnou placku a vykrajujeme koláčky pomocí skleničky, do placičky pak uděláme důlek na náplň.
Drobenku zpracujeme nejlépe prsty.
Jahody pokrájíme na malé kousky a smícháme se zbytkem surovin. Do každého koláčku dáme jednu plnou lžičku náplně a posypeme drobenkou.
Kulinářský tip Petry Vindyšové
Koláčky po upečení potřeme ještě za tepla rozpuštěným máslem s trochou rumu.