Meggle Meggle

Předchozí Další

Kynuté koláče plněné Cottage Cheese

Gurmánské tipy s Petrou Vindyšovou

Ingredience na těsto:

  • 20 g droždí
  • 200 ml trvanlivého mléko plnotučného
  • 100 ml smetany na vaření
  • 50 g cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 60 g másla
  • ½ čajové lžičky soli
  • citronová kůra z 1/2 citronu
  • 1 žloutek

Ingredience na náplň:

  • 250 g Cottage Cheese přírodní
  • 10 ks jahod
  • 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce vanilkového cukru

Ingredience na drobenku:

  • 50 g másla
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g polohrubé mouky

Příprava:

Přípravu začneme kváskem odměříme si 150 ml mléka a zahřejeme na velmi mírnou teplotu (nesmí být horké to by droždí nezačalo vůbec reagovat), droždí smícháme s lžící cukru a poté zalijeme mlékem, promícháme, zašleháme s lžící hladké mouky. Přikryjeme a necháme odpočinout v teple.

Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami. Hněteme 20 minut v robotu a poté necháme ještě kynout alespoň hodinu. Poté těsto vyválíme na cca 1 cm silnou placku a vykrajujeme koláčky pomocí skleničky, do placičky pak uděláme důlek na náplň.

Drobenku zpracujeme nejlépe prsty.

Jahody pokrájíme na malé kousky a smícháme se zbytkem surovin. Do každého koláčku dáme jednu plnou lžičku náplně a posypeme drobenkou.

Kulinářský tip Petry Vindyšové

Koláčky po upečení potřeme ještě za tepla rozpuštěným máslem s trochou rumu.