Zeleninové curry s kokosovou smetanou
Ingredience:
- 1 lžíce rostlinného oleje (kokosový je ideální)
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, prolisované nebo nasekané
- 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 mrkev, nakrájená na 1 kolečka nebo půlkolečka
- 1 brokolice, rozebraná na růžičky
- 1 plechovka (400 g) sekaných rajčat
- 200 ml kokosového mléka
- 100 ml MEGGLE Vegan Creme na vaření
- 1-2 lžíce červené kari pasty (podle chuti a pálivosti)
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky římského kmínu
- špetka chilli vloček (volitelné)
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
- rýže basmati

Postup:
- Ve velké pánvi nebo hlubokém hrnci rozehřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji do zesklovatění (asi 5 minut).
- Přidejte prolisovaný česnek a strouhaný zázvor a restujte další minutu, dokud se nerozvoní. Dejte pozor, aby se nepřipálily.
- Vmíchejte červenou kari pastu, kurkumu a římský kmín. Krátce restujte (asi 30 sekund), aby se koření rozvonělo.
- Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte asi 5 minut, dokud nezačnou mírně měknout.
- Přidejte růžičky brokolice a sekaná rajčata. Promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte dusit asi 5-7 minut, dokud brokolice nezměkne, ale stále zůstane křupavá.
- Vlijte kokosové mléko a MEGGLE Vegan Creme na vaření. Promíchejte a přiveďte k mírnému varu. Snižte plamen a nechte probublávat asi 10 minut, aby se chutě propojily a omáčka zhoustla.
- Pokud chcete, přidejte špetku chilli vloček pro pikantnější chuť.
- Ochutnejte curry a dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
- Podávejte horké, posypané čerstvým koriandrem nebo petrželí, s vařenou rýží basmati nebo naan chlebem.