Meggle Meggle

Předchozí Další

Zeleninové curry s kokosovou smetanou

Ingredience:

  • 1 lžíce rostlinného oleje (kokosový je ideální)
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, prolisované nebo nasekané
  • 1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 mrkev, nakrájená na 1 kolečka nebo půlkolečka
  • 1 brokolice, rozebraná na růžičky
  • 1 plechovka (400 g) sekaných rajčat
  • 200 ml kokosového mléka
  • 100 ml MEGGLE Vegan Creme na vaření
  • 1-2 lžíce červené kari pasty (podle chuti a pálivosti)
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • špetka chilli vloček (volitelné)
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
  • rýže basmati

Postup:

  1. Ve velké pánvi nebo hlubokém hrnci rozehřejte rostlinný olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji do zesklovatění (asi 5 minut).
  2. Přidejte prolisovaný česnek a strouhaný zázvor a restujte další minutu, dokud se nerozvoní. Dejte pozor, aby se nepřipálily.
  3. Vmíchejte červenou kari pastu, kurkumu a římský kmín. Krátce restujte (asi 30 sekund), aby se koření rozvonělo.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a mrkev a restujte asi 5 minut, dokud nezačnou mírně měknout.
  5. Přidejte růžičky brokolice a sekaná rajčata. Promíchejte, přikryjte pokličkou a nechte dusit asi 5-7 minut, dokud brokolice nezměkne, ale stále zůstane křupavá.
  6. Vlijte kokosové mléko a MEGGLE Vegan Creme na vaření. Promíchejte a přiveďte k mírnému varu. Snižte plamen a nechte probublávat asi 10 minut, aby se chutě propojily a omáčka zhoustla.
  7. Pokud chcete, přidejte špetku chilli vloček pro pikantnější chuť.
  8. Ochutnejte curry a dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  9. Podávejte horké, posypané čerstvým koriandrem nebo petrželí, s vařenou rýží basmati nebo naan chlebem.