Meggle Meggle

Předchozí Další

Višňový chilli dip

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE bezlaktózový Cottage Cheese 180 g
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 a ½ šálku višní (bez stopek a pecek)
  • 5 lžic kečupu
  • 7 lžic třtinového cukru
  • balzamikový ocet podle chuti
  • omáčka Worcestershire podle chuti
  • špetka chilli koření
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Příprava 

Na rozpáleném olivovém oleji orestujte cibuli. Přidejte česnek a smažte další 1 - 2 minuty. Přidejte višně, kečup, hnědý cukr, Cottage Cheese, balzamikový ocet, omáčku Worchestershire a chilli koření. Přelijte do hrnce, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 10 minut vařit na mírném ohni. Směs přemístěte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pak vraťte do hrnce, přiveďte zpátky k varu a pokračujte ve vaření dalších 10 minut.

Tip

Dip je vynikající k červeným masům a tvrdým sýrům. Můžete dozdobit čerstvou bazalkou.