Višňový chilli dip
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE bezlaktózový Cottage Cheese 180 g
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku
- 2 a ½ šálku višní (bez stopek a pecek)
- 5 lžic kečupu
- 7 lžic třtinového cukru
- balzamikový ocet podle chuti
- omáčka Worcestershire podle chuti
- špetka chilli koření
- čerstvá bazalka na ozdobu
Příprava
Na rozpáleném olivovém oleji orestujte cibuli. Přidejte česnek a smažte další 1 - 2 minuty. Přidejte višně, kečup, hnědý cukr, Cottage Cheese, balzamikový ocet, omáčku Worchestershire a chilli koření. Přelijte do hrnce, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 10 minut vařit na mírném ohni. Směs přemístěte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pak vraťte do hrnce, přiveďte zpátky k varu a pokračujte ve vaření dalších 10 minut.
Tip
Dip je vynikající k červeným masům a tvrdým sýrům. Můžete dozdobit čerstvou bazalkou.