Meggle Meggle

Předchozí Další

Vepřový steak se směsí z broskví a rajčat s hokkaido-dýňovou omáčkou

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Creme Cuisine 400 ml
  • Vepřové steaky každý 150 g 10 ks
  • Strouhanka 70 g
  • Chutney z broskví a rajčat 300 g
  • Sušená rajčata 50 g
  • Cibule 100 g
  • Dýňový olej 30 g
  • Dýně 250 g
  • Zeleninový vývar 0,5 l
  • Ocet balsamico 50 g
  • Sůl, pepř 

Příprava 

Okořeňte steaky a opečte je na pánvi.

Pro směs smíchejte MEGGLE „Creme Cuisine na vaření“ spolu se strouhankou, chutney z broskví a rajčat a sušených rajčat, které předem nakrájíte. Potřete steaky směsí nechte zapéct na přibližně 8 minut do trouby při 180°C až bude krusta nazlátlá.

Na přípravu omáčky nakrájejte cibuli na plátky a poduste na dýňovém oleji, přidejte nakrájenou dýni, přilijte zeleninový vývar a povařte 10minut. Poté rozmixujte a vmíchejte ocet balsamico, sůl, pepř a MEGGLE „Creme Cuisine na vaření“.

Steaky podávejte s vařenými těstovinami a dýňovou omáčkou.

Tip:

Na směs můžete chutney z broskví a rajčat obměnit jinou variantou, např. ovocno-zeleninovým-pyrém.