Vepřový steak se směsí z broskví a rajčat s hokkaido-dýňovou omáčkou
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Creme Cuisine 400 ml
- Vepřové steaky každý 150 g 10 ks
- Strouhanka 70 g
- Chutney z broskví a rajčat 300 g
- Sušená rajčata 50 g
- Cibule 100 g
- Dýňový olej 30 g
- Dýně 250 g
- Zeleninový vývar 0,5 l
- Ocet balsamico 50 g
- Sůl, pepř
Příprava
Okořeňte steaky a opečte je na pánvi.
Pro směs smíchejte MEGGLE „Creme Cuisine na vaření“ spolu se strouhankou, chutney z broskví a rajčat a sušených rajčat, které předem nakrájíte. Potřete steaky směsí nechte zapéct na přibližně 8 minut do trouby při 180°C až bude krusta nazlátlá.
Na přípravu omáčky nakrájejte cibuli na plátky a poduste na dýňovém oleji, přidejte nakrájenou dýni, přilijte zeleninový vývar a povařte 10minut. Poté rozmixujte a vmíchejte ocet balsamico, sůl, pepř a MEGGLE „Creme Cuisine na vaření“.
Steaky podávejte s vařenými těstovinami a dýňovou omáčkou.
Tip:
Na směs můžete chutney z broskví a rajčat obměnit jinou variantou, např. ovocno-zeleninovým-pyrém.