Meggle Meggle

Předchozí Další

Vepřové medailonky s jemnou bylinkovou krustou

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 80 g
  • Strouhanka 5 polévkových lžic
  • Zelené fazole 500 g
  • Středně velká cibule 1 ks
  • Olej 3 polévkové lžíce
  • Instantní zeleninový vývar na špičku nože
  • Vepřové medailonky (à cca 75 g) 8 ks
  • Svazek tymiánu 1 ks
  • Sůl, černý pepř

Příprava 

Několik snítek omytého a osušeného tymiánu odložíme stranou na ozdobu, zbytek nasekáme najemno. Bylinkové máslo MEGGLE utřeme se strouhankou a tymiánem a odložíme stranou. Fazole omyjeme a očistíme. Oloupanou cibuli nasekáme na jemné kostičky.

V hrnci necháme rozpálit 1 lžíci oleje a cibuli podusíme. Přidáme 100 ml vody, přivedeme k varu a přimícháme vývar. Přidáme fazole a zakryté povaříme 12 - 15 minut.

Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme 2 polévkové lžíce oleje a medailonky smažíme z každé strany přibližně 2 minuty. Přesuneme do nádoby vhodné na pečení. Medailonky potřeme  směsí s Bylinkovým máslem MEGGLE a dáme péct do předehřáté trouby na přibližně 10 minut (elektrika: 200°C / horký vzduch: 175°C / plyn stupeň 3). Fazole osolíme. Medailonky ozdobíme tymiánem, podáváme s fazolemi.