Třešňové muffiny
Ingredience:
- 125 g hladké mouky
- 25 g kakaa holandského typu
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 125 g krystalového cukru
- 1 vejce
- 80 ml oleje (například slunečnicového)
- 120 ml Lacto Free mléka MEGGLE
- 100 g čerstvých nebo mražených třešní (pokud jsou mražené, nerozmrazujte je)

Postup:
- Předehřejte troubu: Troubu předehřejte na 180 °C (160 °C s ventilátorem). Připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky. Pokud nemáte košíčky, formu vymažte a vysypte moukou.
- Smíchejte suché ingredience: Ve středně velké míse smíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek a sůl.
- Smíchejte mokré ingredience: V druhé větší míse smíchejte cukr, vejce, olej a lacto free mléko. Dobře promíchejte, aby se cukr alespoň částečně rozpustil.
- Spojte mokré a suché ingredience: Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých a jemně promíchejte jen do spojení. Dávejte pozor, abyste těsto nepřešlehali, jinak budou muffiny tvrdé.
- Přidejte třešně: Do těsta zlehka vmíchejte třešně.
- Naplňte formu: Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků nebo formy, přibližně do 2/3 výšky.
- Pečte: Pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde suchá.
- Nechte vychladnout: Po upečení nechte muffiny pár minut vychladnout ve formě a poté je přeložte na mřížku, aby úplně vychladly.
- Ozdobte: Pokud chcete, vychladlé muffiny můžete posypat čokoládovými kousky nebo moučkovým cukrem.