Meggle Meggle

Předchozí Další

Třešňové muffiny

Ingredience:

  • 125 g hladké mouky
  • 25 g kakaa holandského typu
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 125 g krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 80 ml oleje (například slunečnicového)
  • 120 ml Lacto Free mléka MEGGLE
  • 100 g čerstvých nebo mražených třešní (pokud jsou mražené, nerozmrazujte je)

Postup:

  1. Předehřejte troubu: Troubu předehřejte na 180 °C (160 °C s ventilátorem). Připravte si formu na muffiny s papírovými košíčky. Pokud nemáte košíčky, formu vymažte a vysypte moukou.
  2. Smíchejte suché ingredience: Ve středně velké míse smíchejte mouku, kakao, kypřicí prášek a sůl.
  3. Smíchejte mokré ingredience: V druhé větší míse smíchejte cukr, vejce, olej a lacto free mléko. Dobře promíchejte, aby se cukr alespoň částečně rozpustil.
  4. Spojte mokré a suché ingredience: Postupně přidávejte suché ingredience do mokrých a jemně promíchejte jen do spojení. Dávejte pozor, abyste těsto nepřešlehali, jinak budou muffiny tvrdé.
  5. Přidejte třešně: Do těsta zlehka vmíchejte třešně.
  6. Naplňte formu: Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených košíčků nebo formy, přibližně do 2/3 výšky.
  7. Pečte: Pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde suchá.
  8. Nechte vychladnout: Po upečení nechte muffiny pár minut vychladnout ve formě a poté je přeložte na mřížku, aby úplně vychladly.
  9. Ozdobte: Pokud chcete, vychladlé muffiny můžete posypat čokoládovými kousky nebo moučkovým cukrem.