Tradiční česká kulajda netradičně COOL
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
- 1 l vody
- 300 g lesních hub
- 1 cibule
- bobkový list
- 3 ks brambory
- 4 vejce
- 2 lžíce polohrubé mouky
- ocet, sůl, celé koření a kmín dle chuti
- čerstvý kopr
- čerstvě drcený pepř
- vajíčka na ozdobu polévky
Příprava
Do hrnce nasypte všechny houby, zalijte vodou, přidejte oloupanou nakrájenou cibuli, bobkový list, celé koření, kmín a špetku soli. Přiveďte k varu. Vařte 15 - 20 minut. V malé mističce smíchejte mouku, smetanu a vše nařeďte trochou studené vody. Směs vlijte do hrnce s polévkou přes sítko, zamíchejte, přiveďte k varu a přidejte čerstvý kopr. Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky, vsypte do polévky a vařte do změknutí. Dochuťte octem a solí a postupně do polévky za varu přidávejte vejce. Pak stáhněte z ohně, vmíchejte nasekaný čerstvý kopr a dochuťte pepřem.
Tip
Nechte si větvičku kopru, uvařte vajíčko natvrdo a každou porci ozdobte. V letních dnech podávejte polévku netradičně, a to vychlazenou.