Meggle Meggle

Předchozí Další

Tradiční česká kulajda netradičně COOL

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
  • 1 l vody
  • 300 g lesních hub
  • 1 cibule
  • bobkový list
  • 3 ks brambory
  • 4 vejce
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • ocet, sůl, celé koření a kmín dle chuti
  • čerstvý kopr
  • čerstvě drcený pepř
  • vajíčka na ozdobu polévky

Příprava 

Do hrnce nasypte všechny houby, zalijte vodou, přidejte oloupanou nakrájenou cibuli, bobkový list, celé koření, kmín a špetku soli. Přiveďte k varu. Vařte 15 - 20 minut. V malé mističce smíchejte mouku, smetanu a vše nařeďte trochou studené vody. Směs vlijte do hrnce s polévkou přes sítko, zamíchejte, přiveďte k varu a přidejte čerstvý kopr. Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky, vsypte do polévky a vařte do změknutí. Dochuťte octem a solí a postupně do polévky za varu přidávejte vejce. Pak stáhněte z ohně, vmíchejte nasekaný čerstvý kopr a dochuťte pepřem.

Tip

Nechte si větvičku kopru, uvařte vajíčko natvrdo a každou porci ozdobte. V letních dnech podávejte polévku netradičně, a to vychlazenou.