Taštičky plněné krůtím masem a Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 2 x 125 g
- Bílá mouka 250 g
- Odtučněný tvaroh 250 g
- MEGGLE Cottage Cheese, přírodní 150 g
- Mrkev 100 g
- Cukrové hrachové lusky 100 g
- Krůtí prsa (kuřecí prsa) 250 g
- Kopr 1 svazek
- Česnek 1 stroužek
- Sůl 1 kávová lžička
- Bílý pepř v mlýnku
- Olej 2 polévkové lžíce
- Žloutky k potření 3 ks
- Maková semínka na posypání 2 kávové lžičky
- Mouka na vál
- MEGGLE Máslo na vymazání
Příprava
Mouku smícháme se solí. Vychlazené Bylinkové máslo MEGGLE nakrájíme na tenké plátky a rychle zapracujeme do mouky. Poté přidáme odtučněný tvaroh. Těsto zpracujeme, pak zploštíme a zabalíme do potravinářské fólie. Dáme na hodinu vychladit do lednice. Na náplň ostrouháme mrkev a nasekáme na větší kousky. Hrachové lusky omyjeme a zešikma nakrájíme nadrobno. Krůtí prsa rozkrájíme na přibližně centimetr velké kostičky.
Kopr omyjeme a osušíme. Konce otrháme a nadrobno nasekáme. Oloupaný česnek nasekáme, posolíme a ostřím nože utřeme. Kopr a česnek smícháme se špetkou pepře a dvěma polévkovými lžícemi oleje. Následně smícháme s masem, sýrem MEGGLE Cottage Cheese, zeleninou a zakryté dáme vychladit.
Těsto rozválíme na moukou posypané podložce a rozkrájíme na čtverce 10x10 cm. Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem. Doprostřed každého čtverce dáme 1 polévkovou lžíci náplně a diagonálně přeložíme. Okraje přitlačíme vidličkou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Taštičky potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme semínky máku. Položíme na máslem vymaštěný plech a pečeme přibližně 20 minut dozlatova.