Meggle Meggle

Předchozí Další

Studená polévka z červené řepy

K přípravě potřebujeme

  • 500 g červené řepy
  • 1 cibule
  • 1l hovězího vývaru
  • 4 kuličky celého pepře
  • čerstvý kousek zázvoru
  • 100 ml Meggle smetany na vaření 10%
  • sůl

Příprava

Červenou řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Hovězí vývar nalijeme do hrnce, přidáme do něj nakrájenou zeleninu, pepř, celý zázvor a podle chuti osolíme. Prudce přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a pomalu vaříme asi 20 minut.

Z hotové polévky odstraníme pepř se zázvorem, přidáme smetanu, rozmixujeme a necháme dobře vychladit.

Na talířích ozdobíme polévku semínky, čerstvými bylinkami a můžeme přidat i lžíci Meggle zakysané smetany.