Meggle Meggle

Předchozí Další

Steak z mečouna s Bylinkovým máslem MEGGLE a limetkami

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 100 g
  • Steak z mečouna (à cca 220 g) 4 ks
  • Chemicky neošetřené limetky 3 ks
  • Olivový olej 3 polévkové lžíce
  • Chilli paprička 1 ks

Příprava 

Steaky z mečouna osušíme kuchyňským papírem. Olivový olej smícháme v misce s kůrou a šťávou z poloviny limetky. Chilli papričku rozkrojíme podélně, jádra odstraníme pomocí ostrého nože, nasekáme najemno a přimícháme do marinády. Steaky z mečouna necháme marinovat v mělké misce půl hodiny. Steaky přikryjeme, ale nedáváme do chladna, dbáme na to, aby ryba zůstala v pokojové teplotě.

Mezitím očistíme jarní cibulku. Zelenou část nakrájíme na tenké kroužky, světlou část připravíme na grilování – silnější cibule překrojíme podélně. V kovové misce necháme na grilu rozpustit trochu Bylinkového másla MEGGLE. Steaky z mečouna položíme spolu s cibulkou na gril a po 5-6 minutách potřeme Bylinkovým máslem MEGGLE.

Rybu a zeleninu obrátíme, opět potřeme Bylinkovým máslem MEGGLE a grilujeme dalších 5-6 minut. Rybu a zeleninu osolíme, poklademe plátky Bylinkového másla MEGGLE, posypeme zelenou částí cibulky a podáváme s plátky limetky.