Meggle Meggle

Předchozí Další

Smetanová zmrzlina Cremoso Italie

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE plnotučné mléko 3,5 % 475 ml
  • MEGGLE smetana ke šlehání 33 % 250 ml
  • Vaječný žloutek 24 ks
  • Cukr krupice 100 g
  • Na ozdobení MEGGLE smetana ke šlehání 33 %

Příprava 

V hrnci smícháme mléko a smetanu a zahříváme na mírném ohni, dokud se nezačne tvořit u okrajů pěna. Poté stáhneme z plotny.

V misce našleháme žloutky s cukrem do pěny. Za stálého míchání vlijeme do horké mléčno-smetanové směsi. Vaříme do zhoustnutí, aniž bychom přestali míchat. Pokud se vytvoří vaječné hrudky, okamžitě stáhneme z plotny. Hotovou směs propasírujeme přes síto, abychom odstranili všechny případné hrudky.

Směs nalijeme do nádoby vhodné k mražení potravin a necháme, nejlépe přes noc, zmrazit. Před konzumací zdobíme vyšlehanou smetanou Meggle, případně čokoládou, ovocem nebo ořechy dle chuti.