Meggle Meggle

Předchozí Další

Skořicové šneky lacto free

Suroviny na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 2 dl lacto free smetany ke šlehání MEGGLE nebo 2 dl lacto free mléka MEGGLE
  • 1 dl oleje
  • 1 PL krystalového cukru
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1 špetka soli

Suroviny na náplň:

  • 120 g másla
  • 4 ks skořicového cukru
  • 4 ČL Solamylu

Ještě potřebujeme:

  • 33% smetana na potření
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. V troše vlažné lacto free smetany MEGGLE (nebo v troše mléka lacto free MEGGLE) rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme krystalový cukr, špetku soli, olej a kvásek. Mícháme a postupně přiléváme zbylou smetanu. Vypracujeme vláčné těsto, které vytvarujeme do bochníku. Poprášíme moukou a necháme kynout na teplém místě cca 60 minut, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
  3. Náplň: V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme skořicový cukr a Solamyl. Necháme mírně vychladnout.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a jednu část vyválíme na pomoučněné desce na tenko. Rozetřeme polovinu náplně, svineme a nakrájíme hnízda. Stejně připravíme i druhou polovinu těsta.
  5. Hnízda přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme suchou utěrkou a necháme 5 minut finálně dokynout. Hnízda ukládáme dostatečně daleko od sebe – během pečení narostou.
  6. Dokynutá skořicová hnízda dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů na 15 minut.
  7. Upečená, ještě horká, hnízda potřeme tenkou vrstvou smetany. Necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem a skořicí. Čerstvá skořicová hnízda můžete podávat s vanilkovým pudinkem nebo smetanovým mascarpone krémem.