Skořicové šneky lacto free
Suroviny na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 2 dl lacto free smetany ke šlehání MEGGLE nebo 2 dl lacto free mléka MEGGLE
- 1 dl oleje
- 1 PL krystalového cukru
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 1 špetka soli
Suroviny na náplň:
- 120 g másla
- 4 ks skořicového cukru
- 4 ČL Solamylu
Ještě potřebujeme:
- 33% smetana na potření
- moučkový cukr na posypání

Postup:
- V troše vlažné lacto free smetany MEGGLE (nebo v troše mléka lacto free MEGGLE) rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme krystalový cukr, špetku soli, olej a kvásek. Mícháme a postupně přiléváme zbylou smetanu. Vypracujeme vláčné těsto, které vytvarujeme do bochníku. Poprášíme moukou a necháme kynout na teplém místě cca 60 minut, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
- Náplň: V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme skořicový cukr a Solamyl. Necháme mírně vychladnout.
- Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a jednu část vyválíme na pomoučněné desce na tenko. Rozetřeme polovinu náplně, svineme a nakrájíme hnízda. Stejně připravíme i druhou polovinu těsta.
- Hnízda přeložíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme suchou utěrkou a necháme 5 minut finálně dokynout. Hnízda ukládáme dostatečně daleko od sebe – během pečení narostou.
- Dokynutá skořicová hnízda dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů na 15 minut.
- Upečená, ještě horká, hnízda potřeme tenkou vrstvou smetany. Necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem a skořicí. Čerstvá skořicová hnízda můžete podávat s vanilkovým pudinkem nebo smetanovým mascarpone krémem.