Meggle Meggle

Předchozí Další

Rajčata se sýrem ricotta, lososem a Bylinkovým máslem MEGGLE

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 60 g
  • MEGGLE Smetana ke šlehání 2 polévkové lžíce
  • Malá šalotka 1 ks
  • Suché bílé víno 4 polévkové lžíce
  • Středně velká keříková rajčata 8 ks
  • Muškátový oříšek, čerstvě nastrouhaný
  • Uzený losos 120 g
  • Vejce 1 ks
  • Olivový olej 1 polévková lžíce
  • Sůl, černý a bílý pepř
  • Kajenský pepř
  • špetka

Příprava 

Rajčata nařízneme do kříže, ponoříme na chvíli do vařící vody a poté přelijeme studenou vodou. Oloupeme je a v horní části odřízneme „víčko“. Dužinu z rajčat vydlabeme kávovou lžičkou. Vnitřek lehce osolíme a opepříme. Lososa nakrájíme na drobné kostičky. Ricottu smícháme s rozšlehaným vejcem a přidáme lososa. Dochutíme kajenským pepřem, muškátovým oříškem, solí a dáme vychladit na 30 minut do lednice.

Troubu předehřejeme na 220 °C. Rajčata naplníme směsí z ricotty a lososa. Bylinkové máslo MEGGLE necháme společně s olejem rozehřát v zapékací nádobě, vložíme rajčata a dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut.

Oloupeme šalotky a nakrájíme na jemné kostičky. Spolu s vínem vložíme na pánev a dusíme tak dlouho, než se víno vyvaří na jednu třetinu. Přidáme smetanu MEGGLE a krátce povaříme. Pomocí metly postupně přimícháme kousky Bylinkového másla MEGGLE. Pánev sejmeme z plamene a omáčku dochutíme solí a pepřem.