Rajčata se sýrem ricotta, lososem a Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 60 g
- MEGGLE Smetana ke šlehání 2 polévkové lžíce
- Malá šalotka 1 ks
- Suché bílé víno 4 polévkové lžíce
- Středně velká keříková rajčata 8 ks
- Muškátový oříšek, čerstvě nastrouhaný
- Uzený losos 120 g
- Vejce 1 ks
- Olivový olej 1 polévková lžíce
- Sůl, černý a bílý pepř
- Kajenský pepř
- špetka
Příprava
Rajčata nařízneme do kříže, ponoříme na chvíli do vařící vody a poté přelijeme studenou vodou. Oloupeme je a v horní části odřízneme „víčko“. Dužinu z rajčat vydlabeme kávovou lžičkou. Vnitřek lehce osolíme a opepříme. Lososa nakrájíme na drobné kostičky. Ricottu smícháme s rozšlehaným vejcem a přidáme lososa. Dochutíme kajenským pepřem, muškátovým oříškem, solí a dáme vychladit na 30 minut do lednice.
Troubu předehřejeme na 220 °C. Rajčata naplníme směsí z ricotty a lososa. Bylinkové máslo MEGGLE necháme společně s olejem rozehřát v zapékací nádobě, vložíme rajčata a dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut.
Oloupeme šalotky a nakrájíme na jemné kostičky. Spolu s vínem vložíme na pánev a dusíme tak dlouho, než se víno vyvaří na jednu třetinu. Přidáme smetanu MEGGLE a krátce povaříme. Pomocí metly postupně přimícháme kousky Bylinkového másla MEGGLE. Pánev sejmeme z plamene a omáčku dochutíme solí a pepřem.