Rafinované rybí kuličky v rajčatové omáčce s Bylinkovým máslem MEGGLE
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 1 polévková lžíce
- Bílé rybí maso 400 g
- Mouka 200 g
- Studená voda 150 ml
- Prášek do pečiva 1 kávová lžička
- Cukr 1/2 lžičky
- Nasekaná cibule 1 polévková lžice
- Paprikový lusk červený 1 malý ks
- Velká rajčata 2 ks
- Mletá paprika
- špetka
- Arašídový olej
Příprava
Červený paprikový lusk zbavíme stonku a jader, poté nasekáme najemno. Mouku smícháme v misce s práškem do pečiva. Přidáme cukr a studenou vodu. Vymícháme do hladka a přidáme cibuli, nasekanou papriku a rybí maso, které jsme předtím zpracovali v mixeru.
Rajčata ponoříme na 30 sekund do vařící vody, poté oloupeme. Dužinu dáme do misky a pomocí ručního mixéru rozmixujeme. Přepasírujeme, osolíme, opepříme, přidáme jednu polévkovou lžíci rozpuštěného Bylinkového másla Meggle a necháme vychladnout.
V pánvi rozpálíme arašídový olej, opatrně přidáme jednu kávovou lžičku hmoty a osmažíme dozlatova. Osmažené kuličky položíme na savý papír. Podáváme teplé s rajčatovou omáčkou.