Meggle Meggle

Předchozí Další

Rafinované rybí kuličky v rajčatové omáčce s Bylinkovým máslem MEGGLE

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 1 polévková lžíce
  • Bílé rybí maso 400 g
  • Mouka 200 g
  • Studená voda 150 ml
  • Prášek do pečiva 1 kávová lžička
  • Cukr 1/2 lžičky
  • Nasekaná cibule 1 polévková lžice
  • Paprikový lusk červený 1 malý ks
  • Velká rajčata 2 ks
  • Mletá paprika
  • špetka
  • Arašídový olej

Příprava 

Červený paprikový lusk zbavíme stonku a jader, poté nasekáme najemno. Mouku smícháme v misce s práškem do pečiva. Přidáme cukr a studenou vodu. Vymícháme do hladka a přidáme cibuli, nasekanou papriku a rybí maso, které jsme předtím zpracovali v mixeru.

Rajčata ponoříme na 30 sekund do vařící vody, poté oloupeme. Dužinu dáme do misky a pomocí ručního mixéru rozmixujeme. Přepasírujeme, osolíme, opepříme, přidáme jednu polévkovou lžíci rozpuštěného Bylinkového másla Meggle a necháme vychladnout.

V pánvi rozpálíme arašídový olej, opatrně přidáme jednu kávovou lžičku hmoty a osmažíme dozlatova. Osmažené kuličky položíme na savý papír. Podáváme teplé s rajčatovou omáčkou.