Meggle Meggle

Předchozí Další

Pórková krémová polévka

Ingredience:

  • 2 velké pórky
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml MEGGLE Vegan Creme na vaření
  • Sůl a bílý pepř dle chuti
  • Pažitka na ozdobu

Postup:

  1. Pórky důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka (použijeme bílou a světle zelenou část). Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli do zesklovatění. Přidáme česnek a krátce orestujeme.
  3. Přidáme nakrájený pórek a brambory a restujeme asi 5 minut.
  4. Zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, poté snížíme plamen a vaříme, dokud brambory a pórek nezměknou (cca 15-20 minut).
  5. Polévku odstavíme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  6. Vlijeme MEGGLE Vegan Creme na vaření, dochutíme solí a bílým pepřem a ještě krátce prohřejeme.
  7. Podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.