Pomazánka z Cottage Cheese s vejcem a řeřichou
K přípravě potřebujeme
- 4 vejce
- 2ks Meggle Cottage Cheese přírodní 180 g
- 2 lžíce Meggle Smetany ke šlehání
- 3 stroužky česneku, rozmělněné
- 1 balení feta sýru
- pepř podle chuti
- 3 lžíce sekané pažitky
- 1 lžíce sekané petrželky
- 1 salátová okurka, neoloupaná, nakrájená na tenké plátky
- 4 plátky celozrnného chleba
- řeřicha
Příprava
Vejce uvařte natvrdo: dejte je do rendlíku se studenou vodou tak, aby voda sahala zhruba jeden centimetr nad vajíčka.
Na silném plameni přiveďte k varu, a jakmile se začne voda vařit, vařte ještě dalších pět až sedm minut. Vyjměte, ochlaďte pod studenou tekoucí vodou a oloupejte.
Sýr Cottage vyklopte do mísy, přidejte smetanu, česnek, sýr feta, opepřete a nakonec vmíchejte i pažitku a petrželku. Okurku omyjte a nakrájejte na tenké plátky.
Rozprostřete je na chleby, navrch rozdělte pomazánku, zasypte velkou hrstí řeřichy a ke každému servírujte i přepůlené vejce.