Meggle Meggle

Předchozí Další

Pomazánka z Cottage Cheese s vejcem a řeřichou

K přípravě potřebujeme

  • 4 vejce
  • 2ks Meggle Cottage Cheese přírodní 180 g
  • 2 lžíce Meggle Smetany ke šlehání
  • 3 stroužky česneku, rozmělněné
  • 1 balení feta sýru
  • pepř podle chuti
  • 3 lžíce sekané pažitky
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 1 salátová okurka, neoloupaná, nakrájená na tenké plátky
  • 4 plátky celozrnného chleba
  • řeřicha

Příprava

Vejce uvařte natvrdo: dejte je do rendlíku se studenou vodou tak, aby voda sahala zhruba jeden centimetr nad vajíčka.

Na silném plameni přiveďte k varu, a jakmile se začne voda vařit, vařte ještě dalších pět až sedm minut. Vyjměte, ochlaďte pod studenou tekoucí vodou a oloupejte.

Sýr Cottage vyklopte do mísy, přidejte smetanu, česnek, sýr feta, opepřete a nakonec vmíchejte i pažitku a petrželku. Okurku omyjte a nakrájejte na tenké plátky.

Rozprostřete je na chleby, navrch rozdělte pomazánku, zasypte velkou hrstí řeřichy a ke každému servírujte i přepůlené vejce.