Meggle Meggle

Předchozí Další

Plněné jehněčí rolky na grilu

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 125 g
  • MEGGLE Mléko 1,5% 100 ml
  • Jehněčí filet 600 g
  • Olivový olej 2 polévkové lžíce
  • Mouka 3 polévkové lžíce
  • Vejce 2 ks
  • Lilek 2 ks
  • Cibule 2 ks
  • Sýr feta 150 g
  • Červená paprika 1 ks
  • Čerstvá bazalka 8 lístků
  • Sůl, pepř

Příprava 

Z mouky, vajec, špetky soli a mléka připravíme palačinkové těsto. Na pánvi rozpálíme 1 polévkovou lžíci oleje a přilijeme malé množství těsta. Pánví kroužíme tak, aby ji těsto rovnoměrně pokrylo. Palačinky osmažíme dozlatova z obou stran a odložíme stranou.

Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky a osmažíme na 1 lžíci oleje. Lilek rozkrájíme taktéž na kostičky a dusíme na středním plameni 10 minut. Lilek, cibuli a sýr feta přesuneme do mixéru a umixujeme do jemné hmoty. Červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky, lístky bazalky na proužky a oboje vmícháme do hmoty. Osolíme a opepříme. Všechny přísady si můžeme připravit již předem. Jehněčí filety potřeme rozpuštěným Bylinkovým máslem MEGGLE a grilujeme z každé strany 2 minuty při střední teplotě. Lehce osolíme a odložíme stranou.

Palačinky lehce potřeme nechlazeným Bylinkovým máslem Meggle z tuby. Na každou palačinku rozdělíme 2 lžíce hmoty z lilku a cibule a položíme jeden grilovaný jehněčí filet. Zabalíme a při mírné teplotě grilujeme 10 minut. Rolky nakrájíme na plátky a naaranžujeme na listy křupavého salátu.

Tip

Aluminiovou podložku potřeme tepelně odolným olejem (z kukuřičných klíčků, slunečnicovým, řepkovým), aby se rolky nepřipekly. Podložka zachytí nejen olej, a vlhkost, ale zabrání také přímému teplu. Proto je třeba pokrm grilovat déle.