Plněné jehněčí rolky na grilu
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 125 g
- MEGGLE Mléko 1,5% 100 ml
- Jehněčí filet 600 g
- Olivový olej 2 polévkové lžíce
- Mouka 3 polévkové lžíce
- Vejce 2 ks
- Lilek 2 ks
- Cibule 2 ks
- Sýr feta 150 g
- Červená paprika 1 ks
- Čerstvá bazalka 8 lístků
- Sůl, pepř
Příprava
Z mouky, vajec, špetky soli a mléka připravíme palačinkové těsto. Na pánvi rozpálíme 1 polévkovou lžíci oleje a přilijeme malé množství těsta. Pánví kroužíme tak, aby ji těsto rovnoměrně pokrylo. Palačinky osmažíme dozlatova z obou stran a odložíme stranou.
Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky a osmažíme na 1 lžíci oleje. Lilek rozkrájíme taktéž na kostičky a dusíme na středním plameni 10 minut. Lilek, cibuli a sýr feta přesuneme do mixéru a umixujeme do jemné hmoty. Červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky, lístky bazalky na proužky a oboje vmícháme do hmoty. Osolíme a opepříme. Všechny přísady si můžeme připravit již předem. Jehněčí filety potřeme rozpuštěným Bylinkovým máslem MEGGLE a grilujeme z každé strany 2 minuty při střední teplotě. Lehce osolíme a odložíme stranou.
Palačinky lehce potřeme nechlazeným Bylinkovým máslem Meggle z tuby. Na každou palačinku rozdělíme 2 lžíce hmoty z lilku a cibule a položíme jeden grilovaný jehněčí filet. Zabalíme a při mírné teplotě grilujeme 10 minut. Rolky nakrájíme na plátky a naaranžujeme na listy křupavého salátu.
Tip
Aluminiovou podložku potřeme tepelně odolným olejem (z kukuřičných klíčků, slunečnicovým, řepkovým), aby se rolky nepřipekly. Podložka zachytí nejen olej, a vlhkost, ale zabrání také přímému teplu. Proto je třeba pokrm grilovat déle.