Pečené brambory La Ratte s Cottage Cheese a salsou z cherry rajčátek a čerstvé bazalky
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Cottage Cheese, přírodní 180 g
- Brambory La Ratte 150 g
- Olivový olej 5 polévkových lžic
- Červená cherry rajčata 200 g
- Šalotka jemně nakrájená 50 g
- Vinný ocet 3 polévkové lžíce
- Čerstvý koriandr jemně sekaný 1/2 svazku
- Třtinový cukr 30 g
- Česnek drcený 2 stroužky
- Sůl, čerstvě drcený bílý pepř
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce, zpola, dopečeme v troubě. Z olivového oleje, šalotky, octa, koriandru, cukru a česneku připravíme hustou salsu, do které lehce vmícháme rajčátka nakrájená na osminky. Brambory plníme MEGGLE Cottage Cheese a podáváme přelité salsou.
Víte, že ...
Víte, že i když se bramborám říká jídlo chudých, na důležité látky pro náš organismus nejsou chudé vůbec? Obsahují totiž širokou paletu stopových prvků jako jsou draslík, zinek, vápník, fosfor nebo železo.