Meggle Meggle

Předchozí Další

Pečená jablka se skořicí a ořechy

Ingredience:

  • 4 středně velká jablka
  • 2 lžíce nasekaných ořechů (vlašské, pekanové...)
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce MEGGLE Vegan Mascarpone
  • 1-2 lžíce javorového sirupu (podle chuti)
  • MEGGLE Topping

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
  2. Jablka omyjte a osušte. Pomocí vykrajovače na jablka odstraňte jádřinec, ale neprořízněte jablko úplně, nechte asi 1 cm od spodní části. Pokud nemáte vykrajovač, můžete jádřinec opatrně vyříznout nožem.
  3. V misce smíchejte MEGGLE Vegan Mascarpone nasekané ořechy, rozinky a skořici.
  4. Naplňte otvory v jablkách touto ořechovou směsí.
  5. Položte jablka do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
  6. Pokapejte jablka rozpuštěným rostlinným máslem (nebo kokosovým olejem) a javorovým sirupem.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi 30-40 minut, nebo dokud jablka nezměknou, ale stále drží tvar.
  8. Podávejte teplé. Můžete doplnit MEGGLE Toppingem.