Pečená jablka se skořicí a ořechy
Ingredience:
- 4 středně velká jablka
- 2 lžíce nasekaných ořechů (vlašské, pekanové...)
- 2 lžíce rozinek
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce MEGGLE Vegan Mascarpone
- 1-2 lžíce javorového sirupu (podle chuti)
- MEGGLE Topping

Postup:
- Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
- Jablka omyjte a osušte. Pomocí vykrajovače na jablka odstraňte jádřinec, ale neprořízněte jablko úplně, nechte asi 1 cm od spodní části. Pokud nemáte vykrajovač, můžete jádřinec opatrně vyříznout nožem.
- V misce smíchejte MEGGLE Vegan Mascarpone nasekané ořechy, rozinky a skořici.
- Naplňte otvory v jablkách touto ořechovou směsí.
- Položte jablka do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
- Pokapejte jablka rozpuštěným rostlinným máslem (nebo kokosovým olejem) a javorovým sirupem.
- Pečte v předehřáté troubě asi 30-40 minut, nebo dokud jablka nezměknou, ale stále drží tvar.
- Podávejte teplé. Můžete doplnit MEGGLE Toppingem.