Meggle Meggle

Předchozí Další

Paprikovo – rajčatová polévka s tymiánem

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Creme Cuisine 200 ml
  • MEGGLE Bylinkové máslo 50 g
  • Cibule 200 g
  • Čerstvé velké stroužky česneku 2 ks
  • Čerstvá paprika (žlutá, zelená, červená) 700 g
  • Tymián 1 snítka
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Loupaná rajčata ve vlastní šťávě 1500 ml
  • Cukr 1 lžíce
  • Bílý pepř, sůl 

Příprava 

Nakrájejte cibuli na malé kostičky a orestujte spolu s nasekaným česnekem na másle až cibule zesklovatí. Mezi tím zbavte papriku semínek a nechte péct v troubě 10 minut při 200°C. Poté vyjměte z trouby, oloupejte a nakrájejte na kostičky, z toho 200 g dejte do mísy stranou. Zbytek přidejte k cibuli. Podlijte 100 ml MEGGLE „Creme Cuisine na vaření“ a přidejte tymián. Dále přidejte zeleninový vývar a rajčata a vše povařte přibližně 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a cukrem.
Uvařenou směs rozmixujte a posypte paprikou, kterou jste si dali stranou. Rozdělte do talířů a ozdobte lžičkou MEGGLE „Creme Cuisine na vaření“.

Tip:
K této polévce se hodí křupavá MEGGLE „bageta s bylinkovým máslem“.