Paprikovo – rajčatová polévka s tymiánem
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Creme Cuisine 200 ml
- MEGGLE Bylinkové máslo 50 g
- Cibule 200 g
- Čerstvé velké stroužky česneku 2 ks
- Čerstvá paprika (žlutá, zelená, červená) 700 g
- Tymián 1 snítka
- Zeleninový vývar 500 ml
- Loupaná rajčata ve vlastní šťávě 1500 ml
- Cukr 1 lžíce
- Bílý pepř, sůl
Příprava
Nakrájejte cibuli na malé kostičky a orestujte spolu s nasekaným česnekem na másle až cibule zesklovatí. Mezi tím zbavte papriku semínek a nechte péct v troubě 10 minut při 200°C. Poté vyjměte z trouby, oloupejte a nakrájejte na kostičky, z toho 200 g dejte do mísy stranou. Zbytek přidejte k cibuli. Podlijte 100 ml MEGGLE „Creme Cuisine na vaření“ a přidejte tymián. Dále přidejte zeleninový vývar a rajčata a vše povařte přibližně 10 minut. Dochuťte solí, pepřem a cukrem.
Uvařenou směs rozmixujte a posypte paprikou, kterou jste si dali stranou. Rozdělte do talířů a ozdobte lžičkou MEGGLE „Creme Cuisine na vaření“.
Tip:
K této polévce se hodí křupavá MEGGLE „bageta s bylinkovým máslem“.