Meggle Meggle

Předchozí Další

Osvěžující okurkový krém s uzeným lososem

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
  • Avokádo 1 ks
  • Menší okurky 5 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Malá cibule 1 ks
  • Zeleninový vývar 800 ml
  • Extra panenský olivový olej
  • špetka soli
  • šťáva z citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • chilli koření
  • čerstvá petrželka
  • uzený losos podle chuti na dozdobení

Příprava 

V hrnci zahřejte malé množství oleje, přidejte nadrobno nasekaný česnek a kostičky cibule. Za občasného míchání restujte 2 až 4 minuty. Oloupané okurky nakrájejte na tenké plátky. Okurky přidejte do hrnce, krátce orestujte a přidejte vývar. Přiveďte k varu. Na mírném ohni povařte 8 až 10 minut, dokud okurky nezměknou. Zalijte smetanou a nechte přejít varem.

Polévku přelijte do mixéru. Přidejte na kousky nakrájené avokádo a nasekanou petržel. Část petrželky si ponechte na ozdobení polévky. Vše rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte kousky uzeného lososa, dochuťte citronovou šťávou, ozdobte nasekanou petrželkou. Polévku podávejte nejlépe chlazenou.

Tip

Odvážné a mlsné jazýčky můžou dochutit chilli kořením.