Osvěžující okurkový krém s uzeným lososem
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
- Avokádo 1 ks
- Menší okurky 5 ks
- Česnek 2 stroužky
- Malá cibule 1 ks
- Zeleninový vývar 800 ml
- Extra panenský olivový olej
- špetka soli
- šťáva z citronu
- čerstvě mletý pepř
- chilli koření
- čerstvá petrželka
- uzený losos podle chuti na dozdobení
Příprava
V hrnci zahřejte malé množství oleje, přidejte nadrobno nasekaný česnek a kostičky cibule. Za občasného míchání restujte 2 až 4 minuty. Oloupané okurky nakrájejte na tenké plátky. Okurky přidejte do hrnce, krátce orestujte a přidejte vývar. Přiveďte k varu. Na mírném ohni povařte 8 až 10 minut, dokud okurky nezměknou. Zalijte smetanou a nechte přejít varem.
Polévku přelijte do mixéru. Přidejte na kousky nakrájené avokádo a nasekanou petržel. Část petrželky si ponechte na ozdobení polévky. Vše rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte kousky uzeného lososa, dochuťte citronovou šťávou, ozdobte nasekanou petrželkou. Polévku podávejte nejlépe chlazenou.
Tip
Odvážné a mlsné jazýčky můžou dochutit chilli kořením.