Muffinoví beránci
Ingredience na čokoládové muffiny:
- 180 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 150 g krystalového cukru
- 1 vejce
- 120 ml rostlinného oleje
- 240 ml podmáslí (nebo mléka s trochou citronové šťávy)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- čokoládové kousky (volitelné)
Ingredience na šlehačku ve tvaru beránků
- 500 ml smetany ke šlehání / lacto free smetany na šlehání MEGGLE
- 2-3 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
- vanilkový extrakt (pár kapek)
- čokoládové hoblinky nebo mini čokoládové pecičky na oči
- růžové potravinářské barvivo (volitelné, na ouška)

Postup na muffiny:
- Předehřej troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Připrav si formu na muffiny a vylož ji papírovými košíčky.
- V jedné míse smíchej suché ingredience: mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- V druhé míse vyšlehej vejce s cukrem do světlé pěny. Přidej olej, podmáslí a vanilkový extrakt a promíchej.
- Postupně přisypávej suché ingredience do mokrých a jemně promíchej, dokud se vše nespojí. Nepřemíchej těsto, aby muffiny nebyly tuhé. Pokud chceš, vmíchej čokoládové kousky.
- Naplň košíčky těstem do 2/3 výšky.
- Peč v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.
- Nech muffiny pár minut vychladnout ve formě, poté je přendej na mřížku a nech úplně vychladnout.
Postup na šlehačku ve tvaru beránků:
- Dobře vychlazenou smetanu nalij do mísy. Přidej moučkový cukr a vanilkový extrakt.
- Šlehej elektrickým šlehačem, dokud nevzniknou pevné špičky. Dej pozor, abys šlehačku nepřešlehala.
- Naplň šlehačkou cukrářský sáček s hladkou kulatou špičkou.
- Na každý vychladlý muffin nastříkej větší množství šlehačky, které bude tvořit tělo beránka.
- Pak s menším množstvím šlehačky vytvoř hlavu beránka, která se bude lehce překrývat s tělem.
- Na hlavu přidej dvě malé čokoládové hoblinky nebo mini pecičky jako oči.
- Pokud chceš mít ouška růžová, můžeš malé množství šlehačky obarvit růžovým potravinářským barvivem a pomocí malé kulaté špičky nastříkat dvě malá ouška na hlavu beránka. Můžeš také použít malé kousky růžového marcipánu nebo fondánu.