Meggle Meggle

Předchozí Další

Muffinoví beránci

Ingredience na čokoládové muffiny: 

  • 180 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 150 g krystalového cukru
  • 1 vejce
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 240 ml podmáslí (nebo mléka s trochou citronové šťávy)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • čokoládové kousky (volitelné)

Ingredience na šlehačku ve tvaru beránků 

  • 500 ml smetany ke šlehání / lacto free smetany na šlehání MEGGLE
  • 2-3 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
  • vanilkový extrakt (pár kapek)
  • čokoládové hoblinky nebo mini čokoládové pecičky na oči
  • růžové potravinářské barvivo (volitelné, na ouška)

Postup na muffiny:

  • Předehřej troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Připrav si formu na muffiny a vylož ji papírovými košíčky.
  • V jedné míse smíchej suché ingredience: mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  • V druhé míse vyšlehej vejce s cukrem do světlé pěny. Přidej olej, podmáslí a vanilkový extrakt a promíchej.
  • Postupně přisypávej suché ingredience do mokrých a jemně promíchej, dokud se vše nespojí. Nepřemíchej těsto, aby muffiny nebyly tuhé. Pokud chceš, vmíchej čokoládové kousky.
  • Naplň košíčky těstem do 2/3 výšky.
  • Peč v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá.
  • Nech muffiny pár minut vychladnout ve formě, poté je přendej na mřížku a nech úplně vychladnout.

Postup na šlehačku ve tvaru beránků:

  • Dobře vychlazenou smetanu nalij do mísy. Přidej moučkový cukr a vanilkový extrakt.
  • Šlehej elektrickým šlehačem, dokud nevzniknou pevné špičky. Dej pozor, abys šlehačku nepřešlehala.
  • Naplň šlehačkou cukrářský sáček s hladkou kulatou špičkou.
  • Na každý vychladlý muffin nastříkej větší množství šlehačky, které bude tvořit tělo beránka.
  • Pak s menším množstvím šlehačky vytvoř hlavu beránka, která se bude lehce překrývat s tělem.
  • Na hlavu přidej dvě malé čokoládové hoblinky nebo mini pecičky jako oči.
  • Pokud chceš mít ouška růžová, můžeš malé množství šlehačky obarvit růžovým potravinářským barvivem a pomocí malé kulaté špičky nastříkat dvě malá ouška na hlavu beránka. Můžeš také použít malé kousky růžového marcipánu nebo fondánu.