Meggle Meggle

Předchozí Další

Mrkvový bezlaktózový dort s Cottage Cheese

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE bezlaktózové mléko 2-3 lžíce
  • MEGGLE Cottage Cheese bezlaktózový 1 ks
  • Celozrnná mouka 1 a půl šálku
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Skořice 1 lžička
  • Muškátový oříšek 1/2 lžičky
  • Vejce 4 ks
  • Kokosový olej 2 lžíce
  • Med 5 lžic
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Syrová strouhaná mrkev 1 šálek

Poleva

  • MEGGLE bezlaktózový Cottage Cheese 1 šálek
  • Med 2 lžíce
  • Kokosový olej 2 lžíce
  • Vanilkový lusk 1 ks

Příprava 

Troubu předehřejeme na 180 st. C. V míse smícháme suché ingredience - mouku, prášek do pečiva, koření.

V samostatné misce rozšleháme vejce. Přidáme roztavený ale chlazený kokosový olej, med a vanilku. Dobře promícháme.
Přidáme suché přísady na mokré ingredience a důkladně promícháme. Vmícháme nastrouhanou mrkev a dobře promíchám. Přidáme mléko, pokud je směs příliš hustá.
Směs vlijeme do pekáče a pečeme 25-30 minut. (kontrolujeme špejlí, zda je koláč hotový). Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Zatím připravíme polevu.

Smícháme všechny složky a vyšleháme elektrickým mixérem zcela dohladka.
Polevu natřeme na vrchní část koláče.

Tip na servírování:

Dort necháme přes noc uležet, chutě se lépe propojí. Můžeme ozdobit marcipánovými mrkvičkami.