Mrkvový bezlaktózový dort s Cottage Cheese
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE bezlaktózové mléko 2-3 lžíce
- MEGGLE Cottage Cheese bezlaktózový 1 ks
- Celozrnná mouka 1 a půl šálku
- Prášek do pečiva 1 lžička
- Skořice 1 lžička
- Muškátový oříšek 1/2 lžičky
- Vejce 4 ks
- Kokosový olej 2 lžíce
- Med 5 lžic
- Vanilkový lusk 1 ks
- Syrová strouhaná mrkev 1 šálek
Poleva
- MEGGLE bezlaktózový Cottage Cheese 1 šálek
- Med 2 lžíce
- Kokosový olej 2 lžíce
- Vanilkový lusk 1 ks
Příprava
Troubu předehřejeme na 180 st. C. V míse smícháme suché ingredience - mouku, prášek do pečiva, koření.
V samostatné misce rozšleháme vejce. Přidáme roztavený ale chlazený kokosový olej, med a vanilku. Dobře promícháme.
Přidáme suché přísady na mokré ingredience a důkladně promícháme. Vmícháme nastrouhanou mrkev a dobře promíchám. Přidáme mléko, pokud je směs příliš hustá.
Směs vlijeme do pekáče a pečeme 25-30 minut. (kontrolujeme špejlí, zda je koláč hotový). Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Zatím připravíme polevu.
Smícháme všechny složky a vyšleháme elektrickým mixérem zcela dohladka.
Polevu natřeme na vrchní část koláče.
Tip na servírování:
Dort necháme přes noc uležet, chutě se lépe propojí. Můžeme ozdobit marcipánovými mrkvičkami.