Lososové rolky ‘‘Gravet laks‘‘
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 62,5 g
- Crème fraîche (tučná zakysaná smetana 30%)
- Kopr 1 svazek
- Marinovaný losos 12 plátků
- Hořčice 1 kávová lžička
- Ocet 1 kávová lžička
- Cukr, sůl, pepř
Příprava
Omytý a osušený kopr nasekáme najemno. Stranou odložíme několik snítek na ozdobu. Lososa posypeme z jedné strany nasekaným koprem. Crème fraîche, změklé Bylinkové máslo MEGGLE, hořčici, ocet a špetku cukru utřeme dohladka, dochutíme solí a pepřem.
Plátky lososa potřeme směsí z Bylinkového másla MEGGLE a Crème fraîche. Poté stočíme a nakrájíme na plátky. Lososové plátky rozložíme na podnos a ozdobíme zbylým koprem.
Víte, že ...
Víte, že lososa můžete spatřit i v Čechách? Musíte se přitom vydat po proudu řeky Kamenice v Národním parku České Švýcarsko.