Meggle Meggle

Předchozí Další

Losos na způsob Tampico

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE Bylinkové máslo 4 polévkové lžíce
  • Losos podkovy (à cca 200 g) 4 ks
  • Limetka 1 ks
  • Středně velké paprikové lusky 4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Čerstvá červená chilli paprička 1 ks
  • Zeleninový vývar 0,25 ml
  • Římský kmín
  • špetka
  • Sůl, pepř 

Příprava 

Rybu omytou studenou vodou, osušenou, zakapeme šťávou z limetky. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Omyté paprikové lusky rozpůlíme a vyjmeme jádřinec. Položíme slupkou nahoru a pečeme 20-30 minut. Mezitím oloupeme cibuli a česnek a obojí nasekáme najemno. Polovinu Bylinkovéhomásla MEGGLE  dáme do hrnce a cibuli a česnek podusíme doměkka. Paprikové lusky necháme mírně vychladnout v mikrotenovém sáčku, pak je oloupeme a nakrájíme na úzké nudličky, které přidáme do hrnce. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a zakryté dusíme na mírném plameni 5 minut. Rozmixujeme ručním mixérem a povaříme dalších 5 minut. Osolíme, opepříme a dochutíme kmínem.

Rybu grilujeme přibližně 6 minut z každé strany za potírání Bylinkovým máslem MEGGLE. Servírujeme na předehřátých talířích spolu s omáčkou.

Tip:

Pokud nemáme dost času, můžeme použít již oloupané papriky ve skle.