Losos na způsob Tampico
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE Bylinkové máslo 4 polévkové lžíce
- Losos podkovy (à cca 200 g) 4 ks
- Limetka 1 ks
- Středně velké paprikové lusky 4 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 3 stroužky
- Čerstvá červená chilli paprička 1 ks
- Zeleninový vývar 0,25 ml
- Římský kmín
- špetka
- Sůl, pepř
Příprava
Rybu omytou studenou vodou, osušenou, zakapeme šťávou z limetky. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Omyté paprikové lusky rozpůlíme a vyjmeme jádřinec. Položíme slupkou nahoru a pečeme 20-30 minut. Mezitím oloupeme cibuli a česnek a obojí nasekáme najemno. Polovinu Bylinkovéhomásla MEGGLE dáme do hrnce a cibuli a česnek podusíme doměkka. Paprikové lusky necháme mírně vychladnout v mikrotenovém sáčku, pak je oloupeme a nakrájíme na úzké nudličky, které přidáme do hrnce. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a zakryté dusíme na mírném plameni 5 minut. Rozmixujeme ručním mixérem a povaříme dalších 5 minut. Osolíme, opepříme a dochutíme kmínem.
Rybu grilujeme přibližně 6 minut z každé strany za potírání Bylinkovým máslem MEGGLE. Servírujeme na předehřátých talířích spolu s omáčkou.
Tip:
Pokud nemáme dost času, můžeme použít již oloupané papriky ve skle.