Meggle Meggle

Předchozí Další

Losos na paprice s bramborami

K přípravě potřebujeme 

  • 500g filetu z lososa, zbaveného kůže a kostí
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500 g brambor
  • 1 pórek
  • sůl
  • 30 g Meggle másla
  • 2 lžičky sladké papriky + na poprášení
  • 400 ml Meggle smetany na vaření
  • klínky citronu k podávání (nemusejí být)

Příprava 

Lososa nakrájejte na kostky a obalte v mouce.

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na silnější plátky. Očistěte pórek a nakrájejte ho na kolečka. V osolené vroucí vodě vařte brambory a pórek 5 minut, pak slijte a nechte okapat a zchladnout.

V hrnci rozehřejte máslo, vložte rybu a několik vteřin zprudka opečte z obou stran, pak poprašte paprikou. Přidejte brambory s pórkem a smetanu. Přiveďte k varu a pod pokličkou duste 25 minut.
Lehce osolte, trochu poprašte paprikou a podávejte s citronem na pokapání.

Dobrou chuť!