Losos na paprice s bramborami
K přípravě potřebujeme
- 500g filetu z lososa, zbaveného kůže a kostí
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 g brambor
- 1 pórek
- sůl
- 30 g Meggle másla
- 2 lžičky sladké papriky + na poprášení
- 400 ml Meggle smetany na vaření
- klínky citronu k podávání (nemusejí být)
Příprava
Lososa nakrájejte na kostky a obalte v mouce.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na silnější plátky. Očistěte pórek a nakrájejte ho na kolečka. V osolené vroucí vodě vařte brambory a pórek 5 minut, pak slijte a nechte okapat a zchladnout.
V hrnci rozehřejte máslo, vložte rybu a několik vteřin zprudka opečte z obou stran, pak poprašte paprikou. Přidejte brambory s pórkem a smetanu. Přiveďte k varu a pod pokličkou duste 25 minut.
Lehce osolte, trochu poprašte paprikou a podávejte s citronem na pokapání.
Dobrou chuť!