Letní jahodové osvěžení
K přípravě potřebujeme
- MEGGLE bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
- MEGGLE bezlaktózový Cottage Cheese 180 g
- 750 g čerstvých jahod
- 3 balíčky vanilkového cukru
- med
- šťáva a kůra z pomeranče
- ¼ šálku vody
- nasekaná máta
- smetana a lístky máty na ozdobu
Příprava
Nakrájejte jahody a přidejte je do hrnce spolu s cukrem, pomerančovou šťávou, kůrou a vodou. Ohřívejte 15-20 minut, jahody zároveň rozmačkejte vidličkou, až se vytvoří hustá směs.
Hrnec odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. V případě potřeby doslaďte medem.
Vychlazenou směs přelijte do mixéru, přidejte Cottage a část smetany. Abyste dosáhli požadované konzistence, postupně přidejte všechnu smetanu.
Tip
Nejlépe chutná hodně vychlazená, ozdobená čerstvou mátou.