Meggle Meggle

Předchozí Další

Letní jahodové osvěžení

K přípravě potřebujeme 

  • MEGGLE bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
  • MEGGLE bezlaktózový Cottage Cheese 180 g
  • 750 g čerstvých jahod 
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • med
  • šťáva a kůra z pomeranče 
  • ¼ šálku vody
  • nasekaná máta
  • smetana a lístky máty na ozdobu

Příprava 

Nakrájejte jahody a přidejte je do hrnce spolu s cukrem, pomerančovou šťávou, kůrou a vodou. Ohřívejte 15-20 minut, jahody zároveň rozmačkejte vidličkou, až se vytvoří hustá směs.

Hrnec odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. V případě potřeby doslaďte medem.
Vychlazenou směs přelijte do mixéru, přidejte Cottage a část smetany. Abyste dosáhli požadované konzistence, postupně přidejte všechnu smetanu.

Tip

Nejlépe chutná hodně vychlazená, ozdobená čerstvou mátou.