Lehký bramborový salát
K přípravě potřebujeme
- 180 g Meggle Cottage Cheese přírodní
- 800 g brambor
- 3 sterilované okurky
- 2 jarní cibulky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce kapar
- petržel na ozdobu
- sůl
- mletý černý pepř
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a rozkrájíme na kostičky.
V misce rozmícháme olej s octem a hořčicí. Zálivku ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí brambory. Přidáme na drobno nakrájené okurky a jarní cibulku. Vše zlehka promícháme a necháme alespoň hodinu odležet.
Nakonec do salátu vmícháme bylinky, Cottage sýr a dochutíme jej solí a pepřem. Podáváme samostatně nebo jak o přílohu k přírodně upravenému drůbežímu steaku, nebo na Vánoce k tradičnímu smaženému kapru.