Meggle Meggle

Předchozí Další

Lehký bramborový salát

K přípravě potřebujeme

  • 180 g Meggle Cottage Cheese přírodní
  • 800 g brambor
  • 3 sterilované okurky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce kapar
  • petržel na ozdobu
  • sůl
  • mletý černý pepř

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a rozkrájíme na kostičky.

V misce rozmícháme olej s octem a hořčicí. Zálivku ochutíme solí a pepřem a přelijeme jí brambory. Přidáme na drobno nakrájené okurky a jarní cibulku. Vše zlehka promícháme a necháme alespoň hodinu odležet.

Nakonec do salátu vmícháme bylinky, Cottage sýr a dochutíme jej solí a pepřem. Podáváme samostatně nebo jak o přílohu k přírodně upravenému drůbežímu steaku, nebo na Vánoce k tradičnímu smaženému kapru.