Meggle Meggle

Předchozí Další

Lactofree kulajda

K přípravě potřebujeme 

  • 200 ml Meggle bezlaktózová smetana 30 %
  • 5 středně velkých brambor
  • 1 velká hrst čerstvých hub
  • 2–3 lžíce hladké mouky
  • 1 litr vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 4 vejce
  • cukr
  • čerstvý, případně naložený nebo mražený kopr
  • bobkový list
  • celé nové koření
  • kmín
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Příprava

Na oleji osmahněte mouku až vznikne voňavá jíška. Přidejte vývar a metličkou rozmíchejte.

Do směsi přidejte na kostičky nakrájené brambory, očištěné houby, kmín, bobkový list a nové koření. Houby předem v rozpálené pánvi orestujte, a až potom je přidejte do polévky. Vařte, dokud brambory nezměknou, cca 10–15 minut.

Vyndejte bobkový list a nové koření. Do polévky přilijte smetanu. Osolte, opepřete, přidejte kopr, dochuťte cukrem a octem.

Vejce uvařte natvrdo nebo je můžete připravit jako ztracená.