Lactofree kulajda
K přípravě potřebujeme
- 200 ml Meggle bezlaktózová smetana 30 %
- 5 středně velkých brambor
- 1 velká hrst čerstvých hub
- 2–3 lžíce hladké mouky
- 1 litr vývaru
- 2 lžíce oleje
- 4 vejce
- cukr
- čerstvý, případně naložený nebo mražený kopr
- bobkový list
- celé nové koření
- kmín
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Příprava
Na oleji osmahněte mouku až vznikne voňavá jíška. Přidejte vývar a metličkou rozmíchejte.
Do směsi přidejte na kostičky nakrájené brambory, očištěné houby, kmín, bobkový list a nové koření. Houby předem v rozpálené pánvi orestujte, a až potom je přidejte do polévky. Vařte, dokud brambory nezměknou, cca 10–15 minut.
Vyndejte bobkový list a nové koření. Do polévky přilijte smetanu. Osolte, opepřete, přidejte kopr, dochuťte cukrem a octem.
Vejce uvařte natvrdo nebo je můžete připravit jako ztracená.